Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRO România: Guvernul Dragnea-Dăncilă sacrifică încă o dată Educația pentru a-și acoperi minciunile și găurile măsurilor economice dezastruoase

Inquam Photos / Octav Ganea
pro romania ponta

 

Ultima rectificare bugetară prin care s-au tăiat aproape 200 de milioane de lei de la Ministerul Educației Naționale pentru a plăti o parte din dobânzile la împrumuturile nechibzuite angajate de Guvernul PSD în ultima perioadă reprezintă un act de cinism și iresponsabilitate la adresa sistemului educațional românesc.

Reducerea masivă a bugetului Educației demonstrează că actualul Guvern și-a încălcat toate promisiunile discutate cu partenerii sociali din sistemul de învățământ.

”Guvernul Dănicilă le-a promis profesorilor că le va acorda drepturile salariale care li se cuvin ca urmare a proceselor câștigate în instanță. Vorbim de mii de cadre didactice care așteptau să li se facă dreptate și care acum se regăsesc în situația ca, după tot felul de amânări și reeșalonări successive, să afle că au fost mințite și că de fapt nu există niciun ban prevăzut în buget pentru plata acestor datorii. Este o situație tensionată care ar putea escalada și duce la blocarea sistemului de învățământ”, a spus purtătorul de cuvânt al PRO România Gabriela PODAȘCĂ.

PRO România consideră că subfinanțarea cronică a sistemului de învățământ va duce la slăbirea în continuare a actului educațional și la accentuarea problemelor din infrastructura școlară.

”E clar: Guvernul consideră că nu trebuie să se investească în educație, deși inspectoratele școlare județene și directorii de școli caută soluții, de la o lună la alta, pentru plata cheltuielilor. Cele aproape 200 de milioane de lei tăiate de la Educației puteau fi folosite pentru extinderea programului ”Masă caldă pentru elevi” sau reabilitarea școlilor din mediul rural și modernizarea celor de la oraș. Ce se întâmplă acum e un “atentat” la resursele țării! A existat şi un pact naţional pentru educaţie, în care toate forțele politice și-au asumat că se va cheltui peste 6% din PIB pentru învățământ. După ce că în prezent avem sub 3%, se mai taie și acum, la a doua rectificare bugetară pe 2018”, a declarat deputatul PRO România, Emilia MEIROȘU.

PRO România susține cu fermitate necesitatea realizării unui acord între Guvern, sindicatele din educație, mediul privat și asociațiile elevilor și studenților care să confere sistemului de învățământ românesc stabilitatea și coerența necesare pentru a deveni, în mod real, unul dintre sectoarele strategice de care depinde evoluția societății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.