Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România mută tunurile pe Tăriceanu! Liderul ALDE, acuzat că joacă murdar - Se cere demisia de urgență a președintelui AEP

Pro Romania
Pro Romania sigla

Vicepreședintele Pro România, Răzvan Mitu, transmite duminică, printr-un comunicat de presă, că Tăriceanu dorește ca Iohannis să fie un președinte imparțial, dar îl împinge pe Daniel Barbu să fie un președinte (de AEP) care încalcă chiar principiul prevăzut de lege al imparțialității. Mitu cere demisia de urgență a președintelui AEP pentru a garanta „un proces electoral fără suspiciuni”.

„Daniel Barbu, președintele Autorității Electorale Permanente și posibil candidat ALDE la Parlamentul European, a participat ieri la școala politică de iarnă a tineretului ALDE.

Legea 208/2015 spune foarte clar la art. 100 că autoritatea "își desfășoară activitatea cu respectarea principiilor independenței, imparțialității, legalității transparenței" etc. Art. 101, alin. 4 spune că "Președintele și vicepreședinții nu pot fi membri ai unui partid politic".

Sondajul de 400.000 de EURO aruncat la gunoi de conducerea PNL. Se va face un alt sondaj pentru clarificări (SURSE)

Știm cu toții că dl. Barbu a fost membru ALDE, nu știm dacă mai este, dar sigur s-a comportat ca atare în exercițiul de conducere AEP. Lucrurile se agravează însă atunci când chiar domnia sa urmează să candideze și organizează alegerile în același timp!

Solicităm public demisia de urgență a președintelui AEP pentru a garanta un proces electoral fără suspiciuni!

Întrucât conducerea AEP este numită de Parlament, ar trebui ca acesta să se autosesizeze în cazul încălcării evidente a legii. Nu avem această așteptare, având în vedere preocuparea pentru respectarea legii a celor care conduc cele două camere, dar trebuie remarcată dubla măsură a domnului Tăriceanu care consideră că este o problemă că dl. Iohannis și-a anunțat candidatura: "cât mai este el președinte și cât este candidat". Pe de altă parte, îl încurajează pe dl. Barbu să participe la evenimente politice, să creeze suspiciuni pe organizarea alegerilor, să candideze din funcția de președinte AEP.

Concluzia a tot ce se întâmplă în aceste zile este aceea că, dincolo de discursul de combatere a abuzurilor, dl. Tăriceanu vrea de fapt să-i controleze pe cei care le fac sau instituțiile care le pot face pentru propriul interes politic și personal!”, transmite Mitu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.