Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRO România nu voteză moțiunea de cenzură împotriva Guvernului! Ponta: 'Am discutat cu Orban'

Facebook
victor ponta

Președintele PRO România, Victor Ponta a declarat, vineri, la Digi24, că partidul pe care îl conduce nu va vota pentru o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, în contextul în care elementul declanșator al acestui instrument parlamentar vizează modificarea legislației electorale astfel încât primarii să fie aleși în două tururi. Ponta a adăugat că i-a cerut lui Ludovic Orban, imediat după învestirea Guvernului, să dea OUG pe alegerea primarilor, însă premierul nu a dorit.

Citește și: Ciolacu, îngrijorat de schimbările din teritoriu ale PSD: 'Nu știu când când vom termina'

„Noi am anunțat mereu că susținem alegerea primarilor în două tururi.  PRO România nu votează o moțiune împotriva unei legi care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Însă dacă PNL își dorea primari în 2 tururi ar fi dat ieri OUG, pentru care nu ar fi trebuit sa fie depusă moțiune  de cenzură în Parlament sau să fie atacată la CCR. Astfel, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi a dat posibilitatea PSD să depună moțiune de cenzură sau să atace legea la CCR.

Am discutat cu Orban si cu ceilalti lideri de grup după investirea guvernului sa dea atunci OUG pe doua tururi. Nu au vrut.

Cât priveste Consiliul Județean, am rămas pe vremea lui Dăncilă, la vot pentru Baroni.  La CJ au lăsat sistemul de vot al PSD”, a  spus Victor Ponta, într-o intervenție telefonică la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.