Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRO România rămâne de NECLINTIT! Refuză să susțină Guvernul Cîțu: A fost NOMINALIZAT pentru a se FORȚA anticipatele

Facebook
pro romania

Este o decizie care nu poate fi schimbată. PRO România NU va susține Guvenul Cîțu. Vicepreşedintele Pro România Adrian Dobre a declarat luni la RFI că paramentarii partidului nu vor vota Guvernul Cîţu, în opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis desemnându-l premier pe Florin Cîţu în condiţiile în care a rămas consecvent ideii de alegeri anticipate.

”Sigur, nu vom susţine şi nu vom vota acest Guvern. Nu ştiu dacă acest Guvern îşi doreşte să fie votat, între noi fie vorba. Eu cred că această propunere a fost o propunere neserioasă”, a declarat Adrian Dobre la RFI.

Citește și: Sorina Matei ARUNCĂ ÎN AER cazul Sorinei Pintea: ce document ESENȚIAL lipsește din dosarul DNA

Vicepreşedintele Pro România subliniază că ”domnul Cîţu în primul rând nu a fost capabil să-şi asigure voturile din comisia în care a fost audiat”.

”În al doilea rând, sigur că domnul Cîţu a fost o persoană extrem de contestată în spaţiul public, în ultima perioadă, nu doar de Pro România, ci de toate partidele politice, inclusiv de USR. Dacă s-ar fi dorit ca domnul Cîţu să poată coagula o majoritate parlamentară, care să susţină un Guvern funcţional, mai ales în această perioadă în care iată, România se confruntă cu diverse situaţii, unele mai complicate decât altele, cred că alta ar fi fost persoana, una cu mai multă credibilitate, mai puţin contestată. Dar sigur, noi credem că preşedintele a făcut această nominalizare, rămânând oarecum consecvent ideii de alegeri anticipate, deşi România în acest moment nu cred că-şi mai permite o asemenea manevră politică”, a declarat Adrian Dobre.

Premierul desemnat Florin Cîţu şi echipa de negociere a PNL încep luni discuţiile pentru formarea unei majorităţi în Parlament. Tot luni, conducerile celor două Camere ar urma să fie convocate pentru a stabili calendarul învestirii Guvernului, dat fiind că lista Guvernului şi programul de guvernare au fost depuse încă de vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.