Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro TV - cea mai slabă evoluție dintre toate operațiunile companiei regionale CME, în 2019: Câtă reclamă a atras liderul pieței TV

protv

Pro TV, a doua cea mai mare operațiune a grupului regional Central European Meia Enterprises, a avut în 2019 cea mai slabă evoluție dintre toate piețele unde este prezent grupul, potrivit datelor financiare anunțate joi. Comunicatul inițial nu precizează motivele evoluției în România sau de pe alte piețe, dar menționează că, din cauza procesului de vânzare prin care trece, CME nu va organiza de această dată o conferință cu investitorii, cum avea de obicei, potrivit hotnews.ro.

UPDATE În raportul ce însoțește rezultatele, depus la Securities and Exchange Commission, CME menționează, în cazul României, o stagnare a pieței de publicitate TV în 2019. Compania arată că prețurile aplicate de Pro TV pentru publicitate au crescut considerabil, dar au fost vândute mai puține puncte de audiență, în condițiile în care piața fusese afectată, la începutul anului, și de Ordonanta 114, ce a lovit categorii-cheie de clienți de publicitate.

Pro TV raportează venituri din publicitate de 139,3 milioane de dolari (față de 150 milioane în 2018) și venituri din tarife aplicate cabliștilor de 44,2 milioane de dolari )față de 46,7 milioane în 2018)

CME estimează, în raport, că piața de publicitate TV a rămas la același nivel din 2018 - 241 milioane de dolari. Calculând în moneda europeană, agenția Initiative a evaluat, recent, că piața de reclamă TV a crescut cu 5% în 2019, până la 315 milioane de euro.

Potrivit rezultatelor publicate azi, operațiunea din România a CME (Pro TV) a avut în 2019 venituri nete totale de 188,2 milioane dolari, în scădere cu 6,6% față de anul anterior. În ultimul trimestru, scăderea a fost de 5,3% în termeni reali, de la 64,8 milioane de dolari la 61,3 milioane. La nivelul întregului an, operațiunile din Slovacia, Slovenia și Cehia au raportat creșteri ușoare, în timp ce Bulgaria - o scădere substanțial mai mică decât cea a operațiunii din Romînia.

Rezultatul OIBDA (profit operational înainte de depreciere și amortizare) al Pro TV a fost, pentru întregul an, de 87,7 milioane de dolari, în creștere cu 2,3% față de anul anterior - cea mai lentă creștere dintre toate piețele unde este prezentă CME. În trimestrul al patrulea, creșterea a fost de 3,6% (până la 28 de milioane de dolari) - creștere similară cu cea din Republica Cehă (3,7%) și mai mare doar decât cea din Slovacia (0,5%).

Venituri nete la nivel de grup:

întregul an: 694,8 milioane de dolari (scădere în termeni reali de 1,3%)

T4: 225,8 milioane de dolari (scădere 1,1%)

OIBDA la nivel de grup:

întregul an: 247, milioane de dolari (creștere 11,3%)

Citește și: Comisia SRI îl avertizează pe Klaus Iohannis:Nu-ți bate joc de Constituție! Există și varianta suspendării!

T4: 95,1 milioane de dolari (creștere 4,8%)

Compania precizează, în comunicatul de azi, la nivel de grup:

Veniturile din publicitate au scăzut anul trecut cu 3%

Veniturile din tarife aplicate cabliștilor au crescut cu 3%

CME a acoperit anul trecut datorii de 150 de milioane de euro, cu ajutorul banilor generați de companie

În octombrie 2019, CME a anunțat că intră într-un proces de vânzare către grupul PPF, controlat de miliardarul ceh Petr Kellner, pentru suma de 2,1 miliarde de dolari. Este de așteptat ca procesul să fie finalizat în vara acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.