DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Problema care afectează economia României: anunț făcut de ministrul Finanțelor - VIDEO

Ministerul Finanțelor Publice
Adrian Caciu

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunţat, miercuri, că cel mai important mesaj care se desprinde din execuţia la 6 luni este acela că efortul de consolidare fiscală prinde concreteţe şi angajamentele luate în reducerea deficitului se văd şi în rezultatele fiscal bugetare.

”Cel mai important mesaj care se desprinde din execuţia la 6 luni este acela că efortul de consolidare fiscală prinde concreteţe şi angajamentele luate în reducerea deficitului se văd şi în rezultatele fiscal bugetare pe primele şase luni.

Pe partea de colectare, aşa cum aţi menţionat, angajamentul este creltere a colectării de 0,5 puncte procentuale, anual. La primele 6 luni, avem 0,6 puncte procentuale iar acest trend trebuie menţinut şi întărit, prin operaţionalizarea mai puternică a mecanismelor care sunt nonincluzive din punctul nostru de vedere, cu privire la mediul economic onest”, a pecizat ministrul, afirmând că aceste măsuri ”ne aduc într-o zonă de onestitate din perspectiva relaţiei contribuabil-stat.

Cheltueile au crescut în limitele pe care le-am programat şi sub viteza de creştere a PIB-ului nominal, ceea ce manifestă o abordare prudentă şi corectă la acest moment asura finanţelor statului.

Există o singură parte asupra căreia trebuie să depunem cu toţii eforturile, pe semestrul doi, respectiv recuperarea întârzierilor din zona de investiţii.

Această chestiune s-a datorat creşterii destul de puternice a costurilor materialelor de construcţii, iar Guvernul a venit cu actele normative necesare pentru ajustarea contractelor, acesta este motivul pentru care s-a întârziat cu realizarea investiţiilor, însă toate recuperările acestea trebuie să le facem în semestrul doi, pentru că programul de investiţii este cel mai important pentru asigurarea multiplicării eocnomice ulterioare”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.