Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problema securităţii energetice a Europei, tranşată între Putin şi Trump la summitul G20

whatdoesitmean.com
trump putin

Președintele rus Vladimir Putin ar putea discuta cu omologul său american, Donald Trump, despre domeniul securității energetice în Europa la summitul grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20) de la Osaka, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția Tass, potrivit mediafax.

"Dacă o astfel de întâlnire are loc (...) securitatea energetică europeană ar putea cu certitudine să fie discutată", a declarat Peskov, după ce a fost întrebat dacă cei doi lideri ar urma să discute despre sancțiunile americane privitoare la proiectul Nord Stream 2.

Dăncilă joacă tare în Suceava: promisiuni pentru primari și atacuri la Gheorghe Flutur

Peskov a mai indicat că "nu există încă nicio informație dacă Putin și Trump vor discuta ceva la summitul G20 din Japonia, pentru că în pofida faptului că public a fost anunțată intenția, niciun pas specific nu a fost luat pentru a aranja o astfel de întrevedere".

Ea e FEMEIA care îl poate SALVA pe Liviu Dragnea: Declarația făcută în fața judecătorilor îl poate ACHITA pe liderul PSD

Putin a afirmat anterior că Rusia este pregătită să reia dialogul cu Statele Unite, iar summitul G20 ar putea fi o platformă de lansare adecvată pentru acest lucru.

Proiectul Nord Stream 2, un gazoduct submarin care va lega Rusia de Germania, este criticat atât de Statele Unite, cât și de mai multe țări europene, care se tem că va crește dependența UE față de importurile de gazele naturale din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.