Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme cu vânzările! Un gigant european de electrocasnice, prezent și în România, trece la concedieri. Mii de oameni sunt vizați

fee.org
concediat concedieri

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a anunțat că intenționează să elimine aproximativ 3.000 de locuri de muncă, în condițiile în care a raportat o scădere a vânzărilor în trimestrul al treilea, notează AFP, conform Mediafax.

"În contextul unei cereri slabe continue din partea consumatorilor și a presiunii concurențiale de pe piață, grupul Electrolux își intensifică eforturile de reducere a costurilor pentru a restabili marjele", a precizat compania într-un comunicat.

Măsurile ar urma să afecteze "aproximativ 3.000 de posturi".

Compania a raportat o scădere de aproape opt procente a vânzărilor, la 33,4 miliarde de coroane (3 miliarde de dolari), în trimestrul al treilea, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

În luna octombrie a anului trecut, a anunțat că va elimina 4.000 de locuri de muncă la nivel mondial, dar mai ales în America de Nord.

În luna februarie a acestui an, compania anunța că va înceta producția la una dintre cele două fabrici din Ungaria. Această fabrică avea 650 de angajați.

Deși a revenit pe profit în al treilea trimestru, cu un profit net de 123 de milioane de coroane, față de o pierdere de 625 de milioane de coroane cu un an înainte, compania a raportat o pierdere netă combinată de 1,1 miliarde de coroane pentru primele trei trimestre ale anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.