Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme de sănătate: Papa Francisc nu a prezidat slujba de veghe pascală din Bazilica Sfântul Petru

AFP
Papa Francisc

Papa Francisc a participat sâmbătă seara, dar nu a prezidat slujba de veghe pascală din Bazilica Sfântul Petru, probabil din cauza unor dureri la picior care l-au forțat să își restrângă unele activități, anunță Reuters, conform Mediafax.

Cardinalul italian Giovanni Battista Re l-a înlocuit pe papă în fruntea slujbei care presupune o procesiune în întuneric aproape total în interiorul celei mai mari biserici a creștinătății.

Papa s-a așezat în fața bazilicii, într-un scaun alb de mari dimensiuni.

Papa, în vârstă de 85 de ani, suferă de sciatică, care-i provoacă dureri la un picior și, ca urmare, șchiopătă destul de tare. Recent, Francisc a avut și dureri la genunchiul drept.

Afecțiunea dispare și apare ceea ce l-a determinat pe papă să-și restrângă o parte din activități în timpul unei călătorii în Malta la începutul lunii aprilie. Totuși, vineri după-amiază s-a simțit suficient de bine pentru a parcurge întregul culoar al bazilicii atât la începutul, cât și la sfârșitul slujbei de Vinerea Mare.

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele. În noaptea de sâmbătă spre duminică, aceștia iau parte la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.