Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme interesante la o importantă licitație la METROU. Nume, firme și patroni controversați

opinia timisoarei
metrou

Nu mai puțin de 11 firme au depus patru oferte pentru a câștiga contractul de pază la metroul din București pentru următorii patru ani. Licitația a fost suspendată, caietul de sarcini conține 13 erate, iar firmele au cerut nu mai puțin de 10 clarificări. Ofertele s-au depus acum două luni. Câștigătorul nu a fost încă anunțat.

Ofertanți cu probleme pentru Metrorex

Pentru contractul de pază de la Metrorex s-au depus patru oferte. Una este depusă de firmele Senzor Guard Security și Sicuro Invest și gravitează în jurul fostului patron de la Scorseze, Nicolae Lucian Mursez, arestat  în 2014 pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 8 milioane de euro.

O altă asociere de firme care vor să asigure paza metrourilor este formată din Nei Divizia de Securitate patronată de Mihai Neicu arestat în 2015 pentru o evaziune fiscală de 7 milioane de euro și implicat în dosarul penal al ginerelui lui Vasile Blaga. Pentru a depune ofertă la Metrorex, asocierea lui Neicu este formată din nu mai puțin de cinci firme, printre care și una care se ocupă de servicii de curățenie.

Cea de-a treia asociere este condusă de Valahia Security Services, firma lui Liviu Târșea, la rândul său cercetat penal într-un dosar de evaziune fiscală de 3 milioane de euro. Deoarece firma lui Târșea nu putea să participe la un contract de așa de mare anvergură cu cifra de afaceri pe care a înregistrat-o în ultimii trei ani s-a asociat cu o firmă de construcții Darcons din județul Neamț.

A patra asociere aparține grupului de firme Tiger abonate la contracte pe bani publici și care au preluat în urmă cu trei ani firma Shelter a lui Alin Ionescu, la rândul său arestat preventiv în 2014 într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 25 de milioane de euro.

Cine ar vrea să mai păzească metroul

Unul dintre ofertanții de la Metrorex, în asoiația lui Mihai Neicu, este firma Akyle Security care a apărut pe piață anul trecut și a cărei participare la licitație alături de un titan al contractelor de achiziție publică era oarecum dubioasă.

Misterul este relevat de asociații acestei firme. Printre ei se regăsește Constantin Pitcovici, un bărbat de aproape 80 de ani din București. Acesta este nimeni altul decât tatăl lui Petru Pitcovici fost comisar șef la Direcția Generală AntiCorupție, reținut anul trecut într-un dosar de trafic de stupefiante alături de celebrul interlop Dan Chioru.

De altfel, Petru Pitcovici așteaptă judecata dosarului său ca angajat al firmei la care asociat apare bătrânul său tată.

Pază asigurată de o firmă în faliment

Nei Guard SRL – Grup Est  Security SRL- Nitro Guard Security SRL cele trei firme care au câștigat ultimul contract de pază al metroului în 2015 au intat pe rând în faliment. Cu toate acestea, Metrorex lasă ultima falimentară, Nitro Guard Security să facă paza până la fimalul contractului, iunie 2017, ba chiar semnează și un contract de prelungire de două luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.