Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme la Autostrada Moldovei: după lilieci și vestigii romane, acum o altă situație lovește neașteptat

autostrada moldovei

Autostrăzile din România se construiesc greu, iar de multe ori sunt ținute în loc de probleme legate de mediu, cum ar fi relocarea liliecilor sau descoperirea unor vestigii romane. La construcția Autostrăzii Moldovei problemele sunt legate de culturile oamenilor.

Circuitul autostrăzii trece prin satele din zona Moldovei, iar oamenii sunt nemulțumiți din cauza faptului că li s-au luat pământurile. În multe zone, autostrada trece prin locurile unde oamenii își cultivau legumele.

Nicolae Cristea, un bărbat de 68 de ani, mărturisește că, fără să fi fost înștiințat de vreo autoritate, s-a trezit peste noapte cu utilajele constructorului pe terenul său. L-au lămurit doar muncitorii că o să primească la un moment dat o despăgubire, informează Adevărul.

„Am avut 6.700 de metri pătrați. Mi-a luat 1.300 și-ntr-o parte, și-n alta. Nu ne întreabă nimeni nici dacă ne dă bani, nimic. Au venit noaptea ca hoții și au săpat. Ne-am trezit dimineața cu mormanele de pământ”, spune Nicolae Cristea.

În altă localitate, oamenii se plâng că nu pot ajunge în propriile grădini, după ce va trece autostrada.

„Avem mulți terenurile tăiate în două. Probabil, o să facem lucrările agricole de o parte, apoi ne mutăm cu muncile câmpului dincolo, pe podurile care vor fi la zeci de kilometri distanță între ele”, zice Dumitru Isivoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.