Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari la Petrom: Integritatea salariilor e în pericol

Mediafax
Florin Bercea

Sfârșitul de an prinde unde din cele mai mari companii din România pe un butoi cu pulbere. Negocierile privind Contractul colectiv de muncă dintre conducere și sindicat nu avansează deloc și surse bine informate din piață susțin că jocurile în această privință s-ar face în afara companiei. Cum lucrurile stagnează (se pare) interesat, angajații Petrom au de ce să fie speriați că veniturile lor ar putea fi cu probleme în anul care vine, potrivit jurnaliştilor de la bugetul.ro.

Situația este cu atât mai complicată cu cât ”săgeata” împinsă este nimeni altul decât unul din ”apostolii” lui Sorin Ovidiu Vântu. Asta dacă ținem cont că actualul interimar șef al Sindicatului Petrom, Florin Bercea, nu este decât umbrela de vreme rea al omului lui SOV, Liviu Luca, aflat actualmente în spatele gratiilor. Asta nu îl împiedică însă să îi reprezinte pe angajații Petrom după cum se arată foarte clar pe pagina de internet a Sindicatului (SNPE)

Interfața este însă un controversat sindicalist - Florin Bercea, prim-vicepreședinte CNSLR Frăția și Vice-coordonator al SNPE. Controversat pentru că este și el un vechi client al procurorilor anticorupție, actualmente urmărit penal: (http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4390) - ”BERCEA FLORIN, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, deoarece există indicii ca în calitate de administrator special a solicitat înregistrarea menţiunilor privind schimbarea acţionariatului SC REALITATEA MEDIA SA utilizând extrase ale registrului acţionarilor falsificate.” - rețin procurorii DNA în Dosarul procedurii de insolvenţă a SC Realitatea Media SA.

Nici de partea conducerii lucrurile nu stau prea bine. Actualul șef suprem, Mariana Gheorghe, ar fi pe picior de plecare susțin surse bine informate din piață și deci interesul negocierii Contractului colectiv de muncă nu este chiar cea mai mare prioritate.

Este așadar un război al clonelor în toată regula în Petrom, iar cei care sigur vor pierde dacă lucrurile vor trena sunt salariații lipsiți de orice apărare din partea unui sindicat interesat mai degrabă de propriile interese ale șefilor telecomandați de după grații și sub presiunea unei conduceri pe picior de plecare și în așteptarea semnalului de la Viena.

Oare vienezii care sunt așteptați Luni, 8 ianuarie 2018, vor “fortifica” nava amiral a grupului austriac, astfel încât greva demonstrativă din fața sediului OMV-Petrom să se risipească precum droizii dispăruți…?!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.