Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari pe Coasta de Azur - Incendii uriașe, cu mii de oameni evacuați, în stațiunea preferată de bogați

incendii saint-tropez

Mii de oameni, inclusiv turiști în locuri de campare, au fost evacuați pentru a scăpa de un incendiu în zona stațiunii turistice de lux Saint-Tropez din sudul Franței, a transmis marți serviciul de pompieri, potrivit AFP.

Aproximativ 750 de pompieri și avioane care aruncă apă se luptă cu focul în condiții dificile, cu temperaturi ridicate și vânt puternic.

„Mii de oameni au fost evacuați ca măsură de precauție, dar nu există victime”, a spus o purtătoare de cuvânt a pompierilor, Delphine Vienco.

Sudul Franței este cea mai recentă zonă din jurul bazinului mediteranean care a fost lovită de incendii în această vară, un fenomen sezonier despre care oamenii de știință avertizează că va deveni din ce în ce mai frecvent din cauza încălzirii globale.

Incendiile mari au devastat deja părți din Grecia, Turcia, Spania, Portugalia, Algeria și Maroc.

Flacăra a izbucnit luni la parcare pe autostradă, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de orașul port Toulon. Până marți dimineață, aceasta acoperise deja mai mult de 3.500 de hectare de pădure și tufe, potrivit pompierilor.

„Aceasta este zona acoperită, dar este prea devreme pentru a estima suprafața arsă”, a spus purtătorul de cuvânt.

Evacuările au avut loc în principal în jurul Saint-Tropez și a satelor Le Mole și Grimaud, a spus Vienco. „Focul este foarte mare și se răspândește cu o viteză de patru kilometri pe oră, este o bătălie foarte dificilă.”

„În timpul nopții am reușit să împiedicăm focul să ajungă la Garde-Freinet”, un sat aflat la aproximativ 20 de kilometri de Saint-Tropez.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, urmează să se deplaseze în zonă marți mai târziu.

Prefectura Var a confirmat că mai multe locuri de campare au fost evacuate și a cerut oamenilor să evite congestionarea drumurilor din jurul Golfului Saint-Tropez, astfel încât serviciile de urgență să poată accesa zona.

Cei evacuați au fost găzduiți în clădiri municipale din regiune.

Sud-estul Franței, fierbinte și arid, care se confruntă în mod regulat cu incendii de vară, a fost relativ scutit până acum în acest an.

Conform bazei de date Prometheus privind incendiile forestiere din regiunea mediteraneană, suprafața totală arsă în Franța în cele patru regiuni afectate a fost de 2.336 hectare pentru 2021, față de 7.698 pentru întregul 2020.

Anul trecut, un incendiu a devastat 1.000 de hectare într-o regiune turistică populară la vest de Marsilia.

Cel puțin 2.700 de persoane, inclusiv mulți turiști, au trebuit să fie evacuate, unele pe mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.