Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pe San Siro: Milan ar putea fi exclusă din cupele europene! UEFA nu crede în proiectul chinez

www.sport.ro
suporteri Milan

Potrivit Marca, oficialii clubului rossonero au fost la Nyon în urmă cu două săptămâni, dar nu au convins forul continental că suma cheltuită de noul patron chinez are o bază reală financiară.

Situația lui Milan pare să fie mai rea decât a lui PSG. La Paris, sunt prea mulți bani, care ar fi investiți chiar de statul Qatar, ucigând fair-play-ul financiar. Lângă Dom, problema e că banii n-ar exista deloc. Și că totul ar fi doar promisiuni. De asta se teme UEFA, anunță gsp.ro.

Citește și: O femeie de afaceri britanică a făcut o ofertă de 300 milioane lire sterline pentru cumpărarea clubului Newcastle United

În urmă cu două săptămâni, o delegație a clubului italian, în frunte cu administratorul delegat Marco Fassone, a fost la Nyon pentru a se apăra în fața suspiciunilor forului continental.

Marca susține însă că nu l-a crezut nimeni pe Fassone. Proiectul roș-negru asiatic ar fi o fantomă. Mai ales după ce New York Times a dezvăluit că, de fapt, Yonghong Li nu ar fi proprietarul companiei care deține clubul și nici nu ar avea atâția bani cât pretinde că are.

UEFA vrea documente și garanții că suma cheltuită de Yonghong Li e reală. Mai întâi, cele 740 de milioane de euro, cu care compania chineză Rossoneri Sport Investment Lux a preluat Milan de la Fininvest, trustul lui Berlusconi. Apoi, peste 200 de milioane plătiți pentru transferuri. Aproape un miliard.

"Există miliardul? Aceste tranzacții au fost realizate plecând de la o realitate financiară?". Potrivit Marca, răspunsul ar fi negativ. Totul s-ar fi făcut în baza unui viitor succes sportiv al echipei, cu prezența în Champions League ca țintă principală. "Ceea ce nu garantează solvabilitatea proiectului".

În aceste condiții, Milan riscă enorm. Clubul lombard poate fi exclus din cupele europene!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.