Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru Airbus - Sunt reduse obiectivele privind livrările de avioane din cauza dificultăţilor de la fabrica din Germania

airbus turkish airlines

Airbus şi-a înrăutăţit ţintele de livrări pentru avioane comerciale în 2019 deoarece grupul aeronautic european se confruntă cu întârzieri de producţie la uzina sa din Hamburg, transmit MarketWatch şi Reuters potrivit Agerpres.

Airbus se aşteaptă să livreze în acest an "aproximativ 860 de aeronave", faţă de obiectivul precedent de 880-890, a anunţat miercuri compania, după ce a raportat o creştere de 3% a profitului operaţional ajustat, la 1,6 miliarde de euro (1,78 miliarde de dolari) în trimestrul trei din 2019.

Revizuirea cifrelor privind livrările şi perspectivele "reflectă acţiunile iniţiate pentru a asigura un flux de livrări eficient în următorii ani", a afirmat directorul general Guillaume Faury.

Veniturile au scăzut cu 1%, la 15,3 miliarde de euro în trimestrul trei din 2019, în timp ce profitul net a urcat cu 3%, la 989 milioane de euro.

Airbus se confruntă de doi ani cu întârzieri la fabrica sa din Hamburg, unde sunt produse avioanele A321.

John Plueger, director general al Air Lease Corp, a afirmat la conferinţa Airfinance Journal Asia Pacific 2019 că situaţia de la uzina din Hamburg "în loc să se îmbunătăţească, se înrăutăţeşte".

Întrebat de comentariile lui Plueger, un purtător de cuvânt al Airbus a precizat: "Am ajuns la un acord cu clienţii noştri privind viitoarele livrări. Discuţiile cu clienţii sunt confidenţiale".

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.