Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROBLEME pentru Cristian Tudor Popescu, după declarațiile la adresa premierului Viorica Dăncilă: Marți e chemat la AUDIERI

ctp cristian tudor popescu

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), prin Haller Istvan, membru în Colegiul Director al Consiliului, s-a autosesizat în privinţa declaraţiei jurnalistului Cristian Tudor Popescu referitoare la premierul desemnat Viorica Dăncilă, afirmaţie prin care a asemănat "o persoană cu un animal", fapt ce poate constitui o faptă de discriminare, a informat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Asztalos Csaba.

În urma sesizării, CNCD a decis ca Cristian Tudor Popescu să fie audiat marţi.

Citește și: Inevitabilul s-a produs! Președintele Klaus Iohannis a fost scos dintr-un live, fiindcă vorbea prea lent – Ce a intrat pe post, în locul șefului statului

"Există o autosesizare. Există şi o citaţie pentru marţi, săptămâna viitoare. Procedural, oricare dintre membrii Colegiului Director al CNCD se poate autosesiza în mod individual, raportat la presupuse fapte de discriminare care ajung la cunoştinţa unui membru sau altul. Deci nu este o decizie colectivă. Şi această sesizare este supusă analizei ca fiind o posibilă depăşire a libertăţii de exprimare prin asemănarea unei persoane cu un animal", a spus Asztalos Csaba.

El a precizat că procedura este accelerată pentru că declaraţiile publice ale formatorilor de opinie au efect în societate, iar CNCD nu poate aştepta să ia o decizie într-un sens sau altul.

Citește și: A DEMISIONAT! Cine este PRIMUL MINISTRU care părăsește Guvernul – responsabil cu MILIARDE de EURO

În emisiunea "Jurnalul de seară" a postului Digi 24, din 16 ianuarie, Cristian Tudor Popescu a asemănat coafura premierului desemnat, Viorica Dăncilă, cu o specie de maimuţă - pavianul cu mantie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.