Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru Germania: Gazprom anunță scăderea masivă a volumului de gaze livrate prin Nord Stream

nord stream 1

Pomparea gazului prin Nord Stream va scădea cu 40% din cauza reparațiilor intempestive efectuate de Siemens, a anunțat Gazprom.

„Din cauza returnării intempestive de către Siemens (Germania) a unităților de pompare a gazelor de la reparații, a epuizării duratei de viață a reviziei GCU și a defecțiunilor tehnice identificate la motoare (a fost primit un ordin de la Rostekhnadzor privind interzicerea temporară a activităților), în prezent, la CS Portovaya pot fi utilizate doar trei unități de pompare a gazelor", informează Gazprom, pe canalul oficial de Telegram.

„Livrările de gaze către gazoductul Nord Stream pot fi asigurate în prezent în cantitate de până la 100 de milioane de metri cubi pe zi (cu un volum planificat de 167 de milioane de metri cubi pe zi)”, notează compania rusă.

În primele zile ale războului, premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut închiderea Nord Stream 1, care transportă gaze ruseşti spre Germania din 2011.

E.ON, care deţine o participaţie de 15,5% în Nord Stream 1, susţine că proiectul “este complet diferit de actualele discuţii privind Nord Stream 2”.

Printre investitorii în Nord Stream 1 se află Gazprom, companiile germane Wintershall DEA, PEG Infrastruktur E.ON, firma olandeză Gasunie şi cea franceză Engie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.