Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problemele se țin lanț de Guvernul Dăncilă - Se cere demiterea ministrului Transporturilor

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Președintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaților, Lucian Bode (PNL), i-a cerut, luni, premierului Viorica Dăncilă să-l demită din funcție pe ministrul Transporturilor, Lucian Șova, pentru ”declarațiile iresponsabile” ale acestuia despre autostrăzi.

”PNL solicită doamnei prim-ministru demiterea de urgență a ministrului Transporturilor, Lucian Șova. Într-o țară normală, cu un prim-ministru responsabil, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, era demis în secunda doi după ce a făcut afirmațiile iresponsabile în cadrul ședinței Comisiei de transporturi din urmă cu câteva zile”, a declarat deputatul liberal Lucian Bode, președinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaților, potrivit Mediafax.

Săptămână fierbinte în justiţie. Deciziile care vor trasa viitorul sistemului

O solicitare similară a venit și din partea parlamentarilor USD, care au afirmat că ministrul Transporturilor, Lucian Șova, este ”un veritabil ministru anti-autostrăzi”.

”Este o declarație halucinantă venind din partea unui ministru al Transporturilor, care ar trebui să fie exact forța care împinge proiectele de autostrăzi și infrastructură înainte. Avem un veritabil ministru anti-autostrăzi. (...) Noi îi solicităm demisia, dar pentru că mă îndoiesc că are onoarea de a face acest gest, cerem demiterea”, a declarat deputatul USR Cătălin Drulă.

La rândul său, deputatul Ionuț Moșteanu a anunțat că a pregătit o moțiune simplă.

”Am discutat cu partidele de opoziție. Credem că un astfel de ministru nu are ce căuta în guvern și sperăm ca zilele acestuia la cârma ministerului să fie numărate”, a menționat Moșteanu.

Întâlnire DECISIVĂ între Liviu Dragnea și Tăriceanu: liderul PSD poate juca la RUPERE/SURSE

Parlamentarii USR au criticat și anunțul ministrului Transporturilor, Lucian Șova, potrivi căruia Lucian statul român se pregăteşte să renunţe la unitatea de proiect administrată împreună cu Banca Mondială pentru pregătirea documentaţiei autostrăzii Comarnic-Braşov în vederea organizării licitaţiei de execuţie.

Deputatul USR Cătălin Drulă a redat, pe Facebook, dialogul purtat, în comisia parlamentară, cu ministrul Transporturilor, Lucian Şova. Acesta din urmă susţine că multinaţionalele nu vor mai fi interesate de România atunci când vor fi autostrăzi şi salarii mari.

"Ministrul Şova i-a dat replica de mai jos, ieri, în Comisia de Transporturi, unui coleg deputat care afirmase că avem nevoie urgentă de autostrăzi şi că riscăm să plece marile companii (de ex. Dacia-Renault) dacă nu avem o infrastructură decentă:

Este o reţea de autostrăzi minunată în Occident.

De ce au venit multinaţionalele aici? Au venit că sunt salarii mici.

Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari.

Şi tot vor pleca.

Către alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici.”, a scris deputatul USR pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.