Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru Partidul Șor în Găgăuzia! Deputații au respins solicitarea bașcanului Evghenia Guțul privind învestirea noului Comitet executiv

Facebook
Evghenia Guțul Ilan Sor

Adunarea Populară a Găgăuziei, pentru a doua oară, au respins solicitarea bașcanului Evghenia Guțul privind învestirea noului Comitet executiv al autonomiei (guvernul local), conform deschide.md.

Potrivit președintelui APG, Dmitri Constantinov, deputații au atras atenția asupra faptului că în componența nominală a Comitetului executiv au fost admise mai multe nereguli, fapt ce împiedică examinarea subiectului.

Întrabat dacă problema ar fi necunoașterea limbii găgăuze de către unii candidați la funcția de membri ai Comitetului executiv, Constantinov a spus că „subiectul limbii” încă nu a fost abordat.

Anterior, APG a solicitat Eugeniei Guțul înlocuirea unor persoane din componența Comitetului din motiv că aceștia nu posedă limba găgăuză, fapt ce contravine legislației autonomiei. Drept răspuns, Ilan Șor a declarat că Constantinov și alți deputați din APG vor să includă în componența Comitetului rudele și amantele sale.

În timp ce deputații Adunării examinau subiectul, zeci de simpatizanți ai Partidului „ȘOR” s-au adunat în fața APG, solicitând învestirea Comitetului executiv.

De menționat că reprezentantul fostului Partid „ȘOR”, Eugenia Guțul a obținut victorie în cadrul alegerilor bașcanului Găgăuziei din această primăvară. În turul II, aceasta a fost susținută de mai multe forțe din regiune, inclusiv de Constantinov, care după victoria lui Guțul a vizitat Tel-Avivul, unde a avut o întrevedere cu Ilan Șor.

Potrivit unui comunicat de presă publicat ulterior de APG, deputații din autonomie au anunțat sprijin pentru Guțul, iar Șor a promis că va investi în autonomie peste 500 mln. lei în următorii ani, inclusiv va construi un aeroport modern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.