Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru premierul israelian - Un al doilea colaborator apropiat demisionează în mai puţin de două săptămâni

Naftali Bennett

Şeful de cabinet al prim-ministrului israelian Naftali Bennett a demisionat luni, la mai puţin de două săptămâni după plecarea principalului consilier al şefului guvernului, o dublă lovitură pentru un lider care nu a încheiat deocamdată primul an de mandat şi care va primi în curând vizita preşedintelui american Joe Biden, transmite Reuters.

Un comunicat al biroului prim-ministrului nu prezintă niciun motiv al demisiei lui Tal Gan Zvi, care s-a aflat alături de Bennett timp de un deceniu.

Shimrit Meir, consiliera principală a premierului, demisionase pe 13 mai invocând ''sacrificii considerabile în viaţa personală''.

Presa din Israel a relatat despre dispute în cercul de colaboratori apropiaţi ai lui Bennett, al cărui viitor politic pare tot mai incert.

Naftali Bennett a improvizat o coaliţie transpartinică pentru a pune capăt în iunie 2021 celor 12 ani în care la conducerea guvernului s-a aflat Benjamin Netanyahu.

Plecarea între timp a unui deputat din partidul lui Bennett l-a costat pe acesta majoritatea de un mandat pe care o avea în Knesset.

Casa Albă a anunţat pe 24 aprilie că preşedintele Joe Biden va efectua o vizită în Israel ''în lunile următoare'', la invitaţia lui Naftali Bennett. Data vizitei nu a fost anunţă, dar, potrivit unui oficial la curent cu discuţiile, aceasta ar putea avea loc la sfârşitul lui iunie sau începutul lunii iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.