Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru premierul Spaniei: Partidul Popular defilează în sondaje și crește diferența față de PSOE

Inquam Photos / Octav Ganea
Pedro Sanchez

Partidul Popular (PP, conservator) este creditat cu câştigarea celor mai multe mandate în camera inferioară a parlamentului la alegerile ce vor avea loc luna viitoare, arată un sondaj publicat sâmbătă în cotidianul El Mundo, transmite Reuters.

Sondajul, efectuat între 26 şi 30 iunie, a arătat că PP şi-a mărit avansul faţă de Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), condus de premierul Pedro Sanchez, a indicat institutul Sigma Dos, scrie agerpres.ro.

Potrivit sondajului, PP ar obţine între 140 şi 143 de mandate din totalul celor 350 ale camerei legislative inferioare, faţă de 140 cu care îl credita ancheta anterioară din 16-23 iunie. PSOE ar obţine între 102 şi 105 locuri, comparativ cu 102 în sondajul anterior.

Sumar, gruparea de extremă-stânga care s-a aliat cu Podemos (actual partener de guvernare al PSOE) pentru viitoarele alegeri, ar obţine între 31 şi 33 de locuri, faţă de 35 în sondajul precedent.

Partidul Vox, de extremă-dreapta, cel mai probabil aliat post-electoral al PP, este creditat cu 34-36 de mandate (35 anterior).

O coaliţie probabilă între Vox şi PP ar putea dispune de o majoritate absolută, cele două fiind creditate împreună cu 179 de mandate, peste cele 176 necesare.

Sanchez a anunţat pe 29 mai convocarea de alegeri anticipate surpriză după ce partidul său şi Podemos au fost învinse în alegerile regionale şi municipale. Sanchez a declarat că va conduce lista socialiştilor şi va încerca să rămână prim-ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.