Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru tot mai mulți români: 'astmul furtunilor' provoacă afecțiuni severe/ Primele simptome care apar

Forces Of Nature
Moscova oras furtuna

Schimbările climatice care generează o vreme caniculară și furtuni extrem de puternice au dus la o explozie de oameni care suferă de ”astmul furtunilor”. Din cauza furtunilor puternice, vârtejurile ridică alergenele în atmosferă, se sparg, apar particule foarte mici care pot penetra adânc în căile respiratorii și pot produce obstrucții bronșice severe.

"Când ne gândim la rinită alergică, trebuie să luăm în calcul și periodicitatea ei, respectiv există o sezonalitate în apariția și durata simptomelor. De cele mai multe ori nu se rezumă la doar câteva zile. Uneori simptomatologia se întinde pe parcursul a câtorva săptămâni, de asemenea asociază adeseori simptome sugestive pentru conjunctivită alergică.

Asistăm la un număr destul de mare de persoane care suferă de rinită alergice în această perioadă a anului, cu precădere în această lună asistăm la un vortex de alergeni de exterior. Se află în circulație acum polenurile de gramine, respectiv iarba de gazon. Asistăm la o concentrația a sporurilor de mucegai", a spus Adriana Nicolae, medic primar alergolog, informează Antena 3 CNN.

”Astmul furtunilor” este tot mai prezent

Totodată, aceasta a avertizat că din cauza schimbărilor climatice este prezent și astmul furtunilor.

"Atenționăm în această perioadă, fiind schimbarea de climă că există așa numitul astm al furtunilor, moment în vârtejurile ridică alergenele în atmosferă, se sparg, apar particule foarte mici care pot penetra adânc în căile respiratorii și pot produce obstrucții bronșice severe, moment în care asistăm la o creștere a adresabilității în sistemele de urgență a persoanelor care suferă de astm. Este recomandat să purtăm mască atunci când ieșim afară, chiar dacă nu mai e la modă", a adăugat medicul primar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.