Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problemele cu salariile din Germania, recunoscute chiar de catre angajatii din Centrele de Consiliere

pixabay
boom

Saarbrücken: Pentru a face față mai bine nemulțumirilor în îngrijirea la domiciliu din Saarland, „centrul de consiliere pentru lucrătorii migranți și lucrătorii mobili trebuie extins pentru a include un al treilea îngrijitor care vorbește poloneză”. Asta a cerut Egbert Ulrich, șeful acestei unitati, cu ocazia existenței de doi ani a centrului de consiliere situat la Camera Muncii. „Am descoperit că cei afectați vin la noi doar cu grijile lor atunci când întâlnesc pe cineva care vorbește limba lor maternă”, a spus el. Cei doi supervizori actuali vorbesc română, bulgară și maghiară. Prin urmare, majoritatea celor care au solicitat sfaturi în ultimii doi ani provin din aceste trei țări.

Cu toate acestea, centrul de consiliere a primit o serie de indicii conform cărora „femeile poloneze sunt exploatate sistematic dacă au grijă de oameni în gospodărie”. Adesea li se cere să fie disponibile pentru îngrijitul în permanență, „ceea ce nu este deloc posibil”. Pentru că chiar și cu așa-numitele îngrijiri de 24 de ore, femeile ar avea dreptul la timp liber și la odihnă. Este evitată o relație de muncă regulată din motive de cost, salariile fiind mici. „Pentru a pune capăt acestui lucru, aceste femei trebuie să vină la noi și să-și poată exprima grijile în poloneză”, spune Ulrich. „Numai atunci îi putem ajuta.”
În general, cei doi supraveghetori au organizat peste 730 de consultări în ultimii doi ani - adesea cu mai multe persoane. Aproape 460 de consultări au fost efectuate în limba română și peste 200 în bulgară, 22 în maghiară, iar restul în sârbo-croată sau engleză și germană.

În multe cazuri, salariile nu au fost plătite luni întregi sau au continuat să fie refuzate salariile în caz de boală. Din cauza salariilor, muncitorii din Europa de Est nu au avut niciun ban pentru a plăti chiria și au fost alungați din casele lor în câteva ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.