Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problemele guvernării

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dragnea Tariceanu Dragnea

După dezvăluirile privind relația tensionată dintre premierul Sorin Grindeanu și miniștrii săi, oferite în exclusivitate de ȘtiripeSurse, au ieșit la suprafață din ce în ce mai multe dovezi care trădează un conflict care arde mocnit în interiorul coaliției de guvernare.

Nici Tăriceanu și nici Dragnea nu s-au ferit în ultima perioadă să-și arate nemulțumirea față de anumite măsuri specifice luate de Grindeanu. Însă, deși nemulțumit, spațiul de manevră al președintelui PSD este unul relativ redus, după cum se arată într-o altă analiză PoliticScan:

„Situația lui Dragnea este destul de complicată. Dacă  în PSD nemulțumirile vor crește, președintele partidului va trebui să facă o mișcare. Din păcate pentru el, se află într-o poziție destul de complicată care nu îi conferă prea multe avantaje. Schimbarea lui Grindeanu va genera costuri politice. Chiar dacă va reuși să își impună un nou premier, PSD va avea de suferit atât în plan politic, cât și în planul imaginii publice.”

Citiți și: Cum poate ajunge din nou PSD la mâna lui Iohannis

Actualul prim-ministru pare să-și permită momentan să întindă coarda în relația cu șefii coaliției de guvernare. Cel mai probabil, acesta vrea să își ia toate măsurile de siguranță pentru a nu mai fi pus în fața unui episod precum OUG 13, în care să trebuiască să încaseze gloanțe pentru ambiții care nu sunt ale sale.

Pe de altă parte, avem și conflictele dintre miniștri. Spre exemplu, Olguța Vasilescu nu s-a ferit să-l critice în public pe Tudorel Toader, un ministru al Justiției care nu îi este prea drag nici lui Liviu Dragnea. Dacă șeful PSD vorbește tot mai apăsat despre o remaniere, Grindeanu evită subiectul.

Dacă situația în PSD nu este tocmai roz, nu o duc mai bine nici colegii din ALDE. Fantoma lui Daniel Constantin încă bântuie prin partid și continuă să recruteze, ceea ce l-a făcut pe Tăriceanu să pornească un atac violent la adresa fostului președinte PC, pe care l-a numit „manelistul politicii românești”.

Singura parte bună pentru actuala putere este că nici opoziția nu o duce mia bine. Dacă la PNL e de înțeles, congresul apropiindu-se cu pași repezi, nu același lucru se poate spune și despre USR. Congresul a trecut, conflictele au rămas. Așadar, în lipsa unor alegeri care să-i facă pe politicieni să tragă la aceeași căruță, pare că fiecare partid este mai preocupat de bătăliile interne decât cu adversarii politici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.