Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problemele noastre, în grija altora... (Comentariu)

captura youtube
Sorin Cigher

Niciodată nu ne-am simțit atât de importanți ca acum, în preajma alegerilor, când apar așa de mulți interesați de viitorul nostru. Suntem prea băgați în seamă, toți își aduc aminte că existăm... O dată la patru ani cineva se interesează de noi; e bine, e rău, fiecare să-și răspundă în dreptul lui. Ce putem vedea este că se caută vinovații pentru tot răul care a fost (întotdeauna foștii sunt de vină pentru toate nenorocirile care s-au petrecut), se descoperă uimitoare ,,soluții” care au fost ascunse până acum, iar dintr-o dată ele apar de sub mâneca magică a iluzioniștilor. S-ar putea să fim impresionați de sloganuri, de mesaje lacrimogene, de promisiuni fără limite, de prezentarea unui viitor strălucit și să le urmăm, teleghidați de impostura și demagogia unora... Mă mir că au curajul să vină cu promisiuni mesianice și nu li se umple fața de rușine..., știind că nici ei nu cred în ceea ce promit!

Din când în când cineva își mai aduce aminte și de noi, că suntem așa de importanți, și luptele aprige între ei ne dau impresia că cineva se luptă pentru binele nostru. S-ar putea ca unii să creadă că cineva își sacrifică viața, familia, cariera doar ca nouă să ne meargă bine... Oare chiar trebuie să înghițim această minciună?

Un creștin care citește Biblia trebuie să privească diferit lucrurile. Să nu mintă și să nu se lase mințit. Să cinstească și să fie cinstit. Să-i respecte pe toți cei înălțați în dregătorii, să se supună legilor și să fie primul care să dovedească ascultare, chiar dacă nu îi place cine este la cârmă. Nu suntem îndemnați să ascultăm condiționat de culoarea politică pe care o are liderul, ci suntem obligați datorită statutului pe care îl avem.

Ce trebuie să facem și să fim este simplu. Să ne facem datoria de cetățeni, să fim cei mai buni și primii în respectarea lor, să fim onești, să fim demni de încredere, să nu folosim scurtăturile pentru a fenta sistemul, să știm că El este cu ochii pe noi. Să ne rugăm pentru țară, pentru politicieni și pentru toți care sunt implicați în buna desfășurare a vieții de zi cu zi. Să-i facem cinste lui Dumnezeu! Nu trebuie să ne poziționăm nici în stânga și nici în dreapta, nu trebuie să-i elogiem pe unii și să-i împroșcăm cu pietre pe alții. Trebuie să ne încredem doar în Dumnezeu și nu în cei mari. Să credem că omul este trecător și că pozițiile unora sunt limitate și temporare, că orice promisiune care nu are fundament real nu trebuie crezută; să fim convinși că discursurile sunt pentru a ne impresiona și a merge în direcția dorită de ei. Nu trebuie să fim naivi, nu trebuie să fim cu capul în nori, ci să rămânem cu picioarele pe pământ și să nu ne lăsăm manipulați de oratoriile false ale unora. Feriți-vă de sloganurile pompoase, lacrimogene, siropoase... Avem libertatea de a alege, dar nu după vorbele spuse, ci după faptele făcute. Dacă există persoane cu principii sănătoase, cu valori, cu moralitate, oameni de bine, de caracter, care au dovedit  prin fapte că sunt ceea ce vorbesc, merită să mergem în direcția propusă, iar dacă vorba nu are temelie în practică, sunt doar vorbe în vânt, putem fi siguri că în centrul atenției nu suntem noi, ci interesele lor primează.

Noi trebuie să știm cine suntem și ce avem de făcut și cum ne raportăm la evenimente și la oameni, iar ei ar trebui să fie cinstiti și să nu ne creadă o masă de manevră și mașinărie de vot, o dată la patru ani... Respectul față de semen trebuie să fie real, respectul față de promisiune trebuie să fie fundamental și să nu uităm: atât noi, cât și ei, suntem trecători, muritori care vorbim mult și facem puțin!

Există Unul singur care ceea ce spune, aceea și face! El nu ne poartă de grijă doar la patru ani, ci El zilnic ne poartă poverile și ne respectă în fiecare zi! Problemele noastre sunt în grija Lui, putem fi în siguranță doar cu El!

un comentariu de Sorin Chigher, Pastor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.