Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procedura de demitere a lui Trump - Surpriză din partea lui Joe Biden

Joe Biden

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden, candidat pentru alegerile prezidenţialele din 2020, a declarat sâmbătă că nu există 'nicio bază legală' pentru convocarea sa la procesul de 'impeachment' împotriva preşedintelui Donald Trump, democratul încerând astfel să lămurească o declaraţie anterioară care i-a adus critici, transmite Reuters potrivit Agerpres.

'Vreau să clarific ceva ce am spus ieri. În cei 40 de ani ai mei de viaţă publică, m-am conformat întotdeauna unui ordin legal şi în cei opt ani ai mei ca vicepreşedinte, biroul meu - spre deosebire de Donald Trump şi Mike Pence - a cooperat cu cererile de monitorizare legitime ale Congresului', a scris Biden pe Twitter.

Citește și: Ce i-a transmis Ludovic Orban lui Rareș Bogdan: ‘E haos în ministere’

'Însă nu voi pretinde că există vreo bază legală pentru citaţii republicane pentru mărturia mea în procesul de impeachment', a adăugat el. 

Declaraţia intervine la o zi după ce Biden a declarat, într-un interviu pentru Des Moines Register, că nu se va conforma unei citaţii din partea Senatului, pentru că aceasta ar fi o tactică a lui Trump de a distrage atenţia de la ilegalităţile sale.

Citește și: Guvernul Orban, anunț pentru milioane de români! Decizie pentru 2020

Unii experţi juridici şi comentatori l-au criticat pe fostul vicepreşedinte pentru această declaraţie, observând că refuzul Casei Albe de a răspunde convocărilor din partea Congresului a fost unul din motivele declanşării procedurii de impeachement împotriva lui Trump. 

Pe 18 decembrie, preşedintele american Donald Trump a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor pentru ''abuz de putere'' şi ''obstrucţionarea Congresului''. El este acuzat că a cerut Ucrainei să îl ancheteze pe democratul Joe Biden, potenţial contracandidat al său la scrutinul de anul viitor.

Citește și: Rareș Bogdan iese din scenă: „Ultima emisiune”!

Revine acum Senatului să îl judece pe Trump, însă republicanii, care controlează camera superioară a Congresului, au intenţia fermă de a-l achita pe preşedinte. 

Preşedinta Camerei, democrata Nancy Pelosi nu a trimis deocamdată articolele de impeachment către Senat, în încercarea de a-i presa pe republicani să ajungă la un acord cu democraţii cu privire la regulile procesului. Trump a declarat că vrea ca Biden să fie chemat să depună mărturie în acest proces.

Citește și: Lovitură pentru cel mai cunoscut clan interlop din Româna! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.