Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procedura de urgenţă solicitată pentru propunerea PNL privind abrogarea OUG 13/2017, în plen

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Plenul Senatului discută luni solicitarea de aprobare a procedurii de urgenţă pentru dezbaterea şi adoptarea propunerii legislative pentru abrogarea OUG 13/2017 de modificare a Codurilor penale. Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de parlamentari PNL şi depusă la Senat pe 9 februarie.

Iniţiatorii susţin, în expunerea de motive, că OUG 13/2017 nu respectă principiul legalităţii deoarece avizul CSM nu fusese emis până la data aprobării acesteia. Totodată, iniţiatorii susţin că prin conţinutul său OUG 13 "reduce drastic prin instrumentele investigative aflate la dispoziţia organelor judiciare cât şi din marja specifică aflată la dispoziţia judecătorilor pentru evaluarea probelor şi individualizarea pedepsei în cadrul procesului penal".

Guvernul nu susţine adoptarea acestei propuneri legislative, considerând că ea "a rămas fără obiect". "Semnalăm faptul că OUG 13/2017 a fost abrogată prin OUG 14/2017", se arată în punctul de vedere al Guvernului semnat de premierul Sorin Grindeanu şi transmis preşedintelui Senatului pe 31 martie 2017, conform Agerpres. Senatul este prima Cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.