Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proces anevoios, Tarom nu face față solicitărilor: Câți români a repatriat compania în urma scandalului Blue Air

stiripesurse.ro
Tarom

Aproximativ 1.100 pasageri a repatriat Tarom în baza hotărârii Executivului aprobată după ce Blue Air și-a suspendat zborurile, potrivit unui răspuns al companiei la solicitarea MEDIAFAX. Până pe 8 august, numărul solicitărilor de repatriere depășea 2600.

„Aproximativ 1.100 pasageri, luând în considerare atât zborurile charter, cât și cele regulate”, a transmis Tarom, la solicitarea MEDIAFAX, ca răspuns la întrebarea câți români a repatriat compania în baza Hotărârii de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă în vederea suportării costurilor pentru repatrierea unor cetățeni români și pentru acordarea unui ajutor financiar de urgență, din 7 septembrie 2022.

Tarom nu transmite care au fost costurile pentru repatrierea acestora, având în vedere „că procesul este încă în derulare”.

De asemenea, Tarom precizează că Hotărârea de Guvern a vizat doar pasagerii afectați de anularea zborurilor programate în perioada 6-11 septembrie.

Până pe 8 august, numărul solicitărilor primite în CallCenterul MAE și la Misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României era de 2663.

Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectați de scandalul Blue Air. Banii provin din fondul de rezervă al Executivului.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineața, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduși acasă din țările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air.

Din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania Blue Air Aviation anunța că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Ulterior, Blue Air a transmis că își propune să reia zborurile din 10 octombrie. „Societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plății combustibilului și celorlalte cheltuieli operaționale”, arată compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.