Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Process Communication Model, trei cuvinte în spatele cărora se ascunde „descifrarea“ tipologiei și găsirea cheii succesului oricui!

stiripesurse.ro
comunicare tabla smart istet

Comunicarea eficientă reprezintă cheia succesului în orice domeniu, de la viața de cuplu până la mari proiecte sociale, economice sau politice.

Legendele din cele mai cunoscute cărți ale umanității reflectă această realitate. O poveste despre ceea ce se întâmplă atunci când oamenii nu se mai înțeleg între ei este, de exemplu, cea referitoare la construirea Turnului Babel. Conform acesteia, strămoșii noștri îndepărtați au avut ambiția să construiască cel mai înalt turn de pe pământ, însă proiectul a fost abandonat cu totul atunci când li s-au amestecat limbile și nu au mai fost capabili să vorbească între ei.

Dacă nu vrei ca propria ta companie să devină un Turn Babel, în care fiecare vorbește fără să fie înțeles, poți folosi cu încredere metodologia Process Communication Model, creată de doctorul Taibi Kahler în urmă cu mai multe decenii și folosită în domenii extrem de diverse: de politicieni de prim-plan în campania electorală, de managerii unor companii multinaționale în alegerea oamenilor cu care lucrează sau de NASA pentru selecția viitorilor astronauți.

Cum se explică succesul metodologiei Process Communication Model?

Cunoscută și sub denumirea prescurtată de PCM, această metodă de analiză a personalității are la bază o cercetare dezvoltată pe parcursul a mai bine de patru decenii. În plus, aproximativ un milion de profiluri completate au contribuit la validarea acestui model.

Cu ajutorul acestui instrument, devine posibilă determinarea trăsăturilor de personalitate ale fiecărei persoane, a nevoilor sale psihologice, a motivațiilor care îi influențează deciziile. Pe baza acestor factori, se ajunge la posibilitatea de a anticipa comportamentul pe care îl va avea în diferite condiții, de exemplu atunci când se confruntă cu situații stresante.

Sunt diferențiate 6 tipuri de personalitate, pe care le deține fiecare om în structura sa interioară, însă cu o poziție și o intensitate diferită. Pornind de la identificarea acestora, devine posibilă o nouă înțelegere a modului în care oamenii comunică și interacționează.

content-image

Care sunt etapele programului Process Communication Model?

Participanții la acest program parcurg mai multe etape, menite să asigure înțelegerea deplină a modelului și transformarea sa într-un instrument util atât pe plan personal, cât și profesional. Iată care sunt aceste etape!

Etapa preliminară constă în înscriere și în personalizarea cursului. Mai precis, odată ce sunt aflate detalii despre cursanți, studiile de caz și exemplele utilizate vor fi adaptate mediului lor de activitate.

Apoi, prima etapă propriu-zisă constă în completarea formularului de personalitate și durează aproximativ 90 de minute. Pe baza răspunsurilor oferite, fiecare participant primește un raport complet cu arhitectura sa de personalitate, care contribuie esențial la procesul de autocunoaștere.

A doua etapă a trainingului Process Communication Model durează 3 sau 4 zile, în cadrul cărora sunt studiate tipurile de personalitate, cu referire la preferințele, nevoile psihologice, modul de a vorbi și comportamentul în condiții de stres al reprezentanților fiecărei categorii. Datorită cunoștințelor acumulate, cursanții ajung să recunoască diferitele trăsături la persoanele cu care interacționează și află cum să folosească ceea ce observă atât pe plan personal, cât și profesional.

Cursul Process Communication Model continuă cu a treia etapă, care durează 3 luni și implică executarea unor teme săptămânale. Este vorba despre un exercițiu practic, un chestionar interactiv pentru recapitularea cunoștințelor și realizarea profilului a două persoane, pornind de la interviuri pe Youtube.

Depășește obstacolele de comunicare și îmbunătățește-ți capacitatea de a înțelege și de a te face înțeles, la rândul tău!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.