Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere a fost votat în Senat

senat plen

Plenul Senatului a adoptat, marţi, un proiect care vizează modificarea Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, în sensul deblocării procesului de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere, scrie Agerpres.ro.

Comisiile reunite (juridică şi pentru constituţionalitate) au propus soluţii legislative corectoare pentru articolele constatate neconstituţionale, pentru a debloca situaţia cererilor numeroase înregistrate la nivel local cu privire la întârzieri în ceea ce priveşte restituirea în natură a terenurilor forestiere, a declarat, în plen, preşedintele Comisiei juridice, senatorul PNL Iulia Scântei.

"Propunerea legislativă are ca obiect modificarea Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul ca restituirea terenurilor forestiere aparţinând domeniului public al statului să se realizeze numai după trecerea prealabilă a acestor terenuri în domeniul privat al statului, această intervenţie impunând, pe cale de consecinţă, şi modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 modificările şi completările ulterioare", se precizează în raportul comun de admitere a proiectului, întocmit de Comisiile juridică şi pentru constituţionalitate din Senat.

Legea în cauză este reexaminată în Parlament ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale nr. 685 din 30 septembrie 2020, prin care a admis obiecţia de neconstituţionalitate, formulată de către preşedintele Klaus Iohannis, şi a constatat că prevederile art. I din Legea pentru modificarea Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008 - Codul silvic sunt neconstituţionale.

Legea face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.