Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul fostului episcop al Huşilor, cercetat pentru viol a fost strămutat la Curtea de Apel Galaţi

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Procesul în care fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, pe numele de mirean Cornel Onilă, este judecat pentru agresiune sexuală şi viol a fost strămutat la Curtea de Apel Galaţi, în urma unei decizii definitive a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Agerpres.

Procesul se afla în derulate la Curtea de Apel Iaşi, fostul ierarh invocând în cererea de strămutare presiunea mediatică în acest caz şi faptul că anumite detalii din dosarul său, care nu este unul public, ar fi ajuns în mass-media.

"Admite cererea formulată de petentul Onilă Cornel privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 647/45/2020 al Curţii de Apel Iaşi, Secţia Penală. Dispune strămutarea cauzei la Curtea de Apel Galaţi. Menţine actele procedurale îndeplinite în cauză până la data de 18 februarie 2021", se arată în decizia ÎCCJ.

Citește și: ALERTĂ - Parlamentul a deblocat angajările la stat: Posturile vacante din administrația publică centrală și locală pot fi scoase la concurs

Fostul ierarh este acuzat de infracţiuni la viaţa sexuală, după ce în anul 2017 în spaţiul public au apărut unele înregistrări în care acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor, care la momentul respectiv ar fi fost elev al Seminarului Teologic "Ioan Gură de Aur" din Huşi.

Un scandal a izbucnit în iunie 2017 la Episcopia Huşilor, când Corneliu Bârlădeanul, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-au cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul ar apărea în timp ce întreţinea relaţii homosexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot într-o parohie din judeţul Vaslui.

Ulterior, cei trei preoţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare, unul dintre ei fiind, la rândul său, judecat pentru agresiuni sexuale.

Fostul episcop al Huşilor s-a retras din funcţie în luna august a anului 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.