Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul împotriva unui fost infirmier suspectat că a ucis şase pacienţi a început la Munchen

Mediafax
Spital Craiova

Procesul împotriva unui fost infirmier suspectat că a ucis cel puţin şase pacienţi prin supradoză de insulină a început marţi la Munchen, caz ce aminteşte de cel al ucigaşului în serie german Niels Hoegel, informează AFP, potrivit Agerpres.

Grzegorz Stanislaw W., un polonez de 38 de ani care a fost infirmier freelancer în toată Germania până la arestarea lui anul trecut, este de asemenea judecat pentru tentativă de omor asupra altor trei persoane, de furt, fraudă şi vătămare corporală. 

Parchetul îl acuză că le-a injectat pacienţilor săi insulină, ce poate fi fatală în caz de supradoză, pentru a putea apoi să le fure din casă şi să plece liniştit. El ar fi furat de la victime inclusiv vin, detergenţi, hârtie igienică şi perii de toaletă. 

Suferind el însuşi de diabet, Grzegorz Stanislaw W. putea să procure insulină pe bază de reţetă. 

Persoanele pe care el le-ar fi ucis locuiau în localităţi de pe întreg teritoriul Germaniei: în oraşe bavareze, la Hanovra, în landul Schleswig-Holstein sau în landul Baden-Württemberg.

Citește și: Patru cetăţeni din Yemen, Egipt şi Algeria au fost reţinuţi la frontiera de nord a ţării

Procesul său ar urma să dureze cel puţin până în mai 2020. 

Acest caz aminteşte de cel al lui Niels Hoegel, fost infirmier ce suferă de "o tulburare de personalitate narcisică severă", potrivit psihiatrilor, condamnat în iunie la închisoare pe viaţă pentru uciderea a cel puţin 85 de pacienţi în total, în două spitale din Saxonia Inferioară, land din nord-vestul Germaniei. 

Între anii 2000-2005, Niels Hoegel a provocat stopuri cardiace la pacienţi aleşi arbitrar, pentru a încerca apoi să-i reanimeze, sperând astfel să fie considerat un erou de colegii săi. Însă anchetatorii estimează că numărul victimelor sale ar putea depăşi 200, mulţi dintre pacienţii decedaţi în mod suspect fiind incineraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.