Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inculpații au ultimul cuvânt în fața instanței

dan-voiculescu

UPDATE: Incupalții au ultimul cuvânt

UPDATE: 20:50 După reluare ședinței, avocatul Gheorghiță Mateuț a cerut ridicarea sechestrului asigurator de pe averea lui Dan Voiculescu.

UPDATE: 20:10 Ședința s-a suspendat

UPDATE: 19:40 Pledoariile avocaților s-au încheiat. Procurorul DNA a luat cuvântul. El susține că „DNA a întrebat dacă Ministerul Agriculturii vrea să se constituie parte civilă, iar ministerul a răspuns afirmativ printr-o adresă”, susţine procurorul de caz. 

UPDATE: 19:30 Avocatul Maria Vasii susține pledoaria. „Dan Voiculescu şi-a folosit propriii bani. Nu sunteţi aici să judecaţi dacă Dan Voiculescu avea bani sau nu. Sunteţi aici să judecaţi dacă a făcut spălare de bani, iar Dan Voiculescu şi-a folosit propriii bani”, a spus Maria Vasii.

Avocaţii inculpaţilor au cerut achitarea clienţilor lor pe motiv că aceştia sunt nevinovaţi.

UPDATE: 19:20 Dan Voiculescu a revenit la Curtea de Apel

UPDATE 5. Avocatul lui Dan Voiculescu a cerut achitarea acestuia si desfiintarea deciziei Tribunalului Bucuresti de condamnare la 5 ani cu executare.

Voiculescu a parasit sala de judecata, urmand sa se intoarca pentru a-si expune si el punctul de vedere in fata instantei. El nu a facut declaratii la acest moment, spunand doar ca nu este vinovat nici de spalare de bani, nici de tainuire.

UPDATE. 4 Avocatul lui Voiculescu a  a cerut casarea sentintei initiale si trimiterea spre rejudecare a cazului la fond. Cu alte cuvinte Mateut cere ca dosarul sa fie retrimis Tribunalului Bucuresti si intreaga procedura de judecare sa fie reluata de la ZERO.

El sustine ca desmnarea judecatorilor din completul de la Tribunalul Bucuresti nu a fost facuta conform cu procedurile impuse de lege.

De asemenea el cere elminarea anumitor probe din dosar.

UPDATE. 3 Avocatul lui Voiculescu a reclamat faptul ca cererea procurorilor de a adauga o nou litera din Codul Penal la acuzatiile lui Voiculescu ar reprezenta o extindere a urmaririi penale, ceea ce e interzis de legea penala in timpul judecarii in instanta.

In acest moment dezbaterile din sala de judecata se poarta pe marginea solicitarii avocatului Mateut de a se schimba incadrarea juridica de la spalare de bani la tainuire, incadrare care ar presupune o pedeapsa mult mai mica.

UPDATE. 2 Judecatorii au respins din nou cererea de recuzare formulata de avocatul lui Dan Voiculescu.

UPDATE. 1 Sedinta s-a suspendat pentru deliberare privind cererea de recuzare, fiind invocata lipsa de impartialitate a judecatorilor.

Totodata procurorii au cerut adaugarea unei noi litere din codul penal la acuzatiile deja aduse inculpatilor. Avocatii au cerut un nou termen pentru formularea apararii si pe acesta speta, dar cererea le-a fost respinsa.

Procesul lui Dan Voiculescu in dosarul ICA s-a reluat marti cu noua cerere de recuzare a judecatorilor CAB, formulata de avocatul Gheorghita Mateut.

Instanta a respins luni toate cererile de recuzare precum si cererile de includere a noi probe si noi martori in dosar.

Termenul de marti din dosarul ICA ar putea fi ultimul in aces proces, instanta ar putea ramane azi in pronuntare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.