Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul pe marginea TRAGEDIEI zborului MH17 se va judeca în Olanda

www.independent.co.uk
avion prăbușit MH17

Suspecţii în legătură cu doborârea zborului de pasageri MH17 în 2014 în estul Ucrainei vor fi judecaţi de un tribunal olandez şi în conformitate cu legislaţia olandeză, a anunţat miercuri Ministerul de Externe olandez, informează Reuters, conform agerpres.

Decizia a fost anunţată după încercări, blocate de Rusia în 2015, de a institui un tribunal internaţional asupra acestei tragedii în care şi-au pierdut viaţa toate cele 298 de persoane aflate la bordul zborului Malaysia Airlines. Victimele erau din 17 ţări, printre care 196 olandezi.

Proteste MASIVE la Hamburg. Poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene - VIDEO

Comisia olandeză pentru siguranţa transporturilor, care a investigat incidentul, a concluzionat în octombrie 2015 că avionul a fost doborât de o rachetă de fabricaţie rusească. Anchetatorii au declarat în septembrie anul trecut că racheta a fost trasă de pe teritoriul aflat sub controlul separatiştilor proruşi.

Ministrul de externe Bert Koenders a afirmat într-un comunicat, miercuri, că echipa de investigaţie condusă de Olanda, care include de asemenea Australia, Belgia, Malaezia şi Ucraina, va continua să funcţioneze în timpul "fazei de urmărire penală". Suspecţii încă nu au fost numiţi, menţionează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.