Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul unei celule jihadiste a început în Franţa. 20 de bărbaţi sunt judecaţi

ISIS anonim

Atentat împotriva unui magazin cu produse cuşer în 2012, proiecte de atentate împotriva unor militari şi plecări în Siria: procesul împotriva a 20 de bărbaţi suspectaţi de apartenenţă la o grupare jihadistă extrem de periculoasă a început joi la Paris, informează AFP, conform agerpres.

Procesul a început în contextul unei actualităţi arzătoare, în condiţiile în care un nou atentat jihadist a fost dejucat recent în Franţa, cu câteva zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, care se vor desfăşura pentru prima dată sub regim de stare de urgenţă.

Până aici a fost! Marea Britanie ÎNCHIDE liberul acces înainte de 8 iunie

Cu trei ani înainte de atentatele de la Paris din 2015, această filieră compusă din bărbaţi tineri originari din Torcy (în regiunea Parisului) şi Cannes (sud-est) a fost descrisă de serviciile antiteroriste ca fiind cea mai periculoasă dintre cele destructurate în Franţa după atacurile Grupului Islamic Armat (GIA) algerian, în 1995. O celulă care anunţă mutaţii ale terorismului francez, spre crimă în masă în numele jihadului, inspirat sau chiar teleghidat din străinătate.

Cu vârste între 23 şi 33 de ani, acuzaţii sunt urmăriţi în cadrul unei jurisdicţii departamentale, însărcinate să judece crimele teroriste şi compusă doar din magistraţi profesionişti. Zece sunt în detenţie provizorie, şapte sunt în libertate sub control judiciar şi trei sunt vizaţi de un mandat de arest - unul fugit şi doi suspectaţi că se află în Siria.

Sunt prevăzute 53 de zile de audieri, până la 7 iulie, pentru a înţelege geneza şi funcţionarea acestei grupări, ai căror membri se pregăteau pentru acţiuni ţintite în Franţa, dar şi de jihad în Siria.

Citeşte şi: Cum l-au făcut ruşii pe Donald Trump preşedinte al Statelor Unite

Ei sunt acuzaţi că au atacat un magazin de produse cuşer la Sarccelles, în regiunea pariziană, la 19 ianuarie 2012. Grenada, care s-a rostogolit sub un căruţ metalic, a rănit doar un client.

Majoritatea acuzaţilor riscă între 30 de ani de detenţie şi închisoare pe viaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.