Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuratura croată a publicat un rechizitoriu împotriva unui fost ofiţer de poliţie sârb care ar fi ucis mai mulți civili printre care și pe bunicul lui Modric

Luka Modric

Procuratura croată a publicat un rechizitoriu împotriva unui fost ofiţer de poliţie sârb pentru presupusa ucidere a mai multor civili croaţi în anul 1991, printre care şi a lui Luka Modric, bunicul fotbalistului echipei Real Madrid cu acelaşi nume, a anunţat, miercuri, publicaţia "Slobodna Dalmacija" din Split, citată de agenţia EFE.

Zeljko Badzo, în vârstă de 63 de ani, era la începutul războiului din Croaţia (1991-1995) comandantul unei unităţi militare speciale de poliţie a rebelilor sârbi din oraşul Obrovac, din centrul Croaţiei, de pe coasta Mării Adriatice.

El este acuzat că l-a ucis atunci pe bunicul lui Modric, în vârstă de 61 de ani, în apropierea casei sale din localitatea Zaton Obrovacki, în timp ce acesta se afla cu turma sa de capre la păscut.

Unitatea condusă de Badzo ar fi ucis atunci şi alţi şase civili în localitatea Meki Doci.

Acest tip de acţiuni făceau parte din purificarea etnică împotriva croaţilor de pe teritoriile din Croaţia pe care sârbii locali doreau să le includă în Republica sârbă Krajina.

Conform publicaţiei croate, procesul împotriva lui Badzo a început în 2020 la solicitarea justiţiei croate care a cerut ca acesta sa fie audiat în Australia, unde locuia la acel moment, dar el nu a fost însă localizat.

Luka Modric, câştigător al "Balonului de Aur" în 2018, a povestit în autobiografia sa că bunicul său a fost cea mai importantă persoană din copilăria sa, iar moartea sa a fost ceva ce nu a putut înţelege niciodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.