Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuratura Generală a Moldovei cercetează pierderea de către stat a mai multor proprietăți în Ucraina

Procuratura Generala a Republicii Moldova
procuratura generala a moldovei

Procuratura moldoveană cercetează, în șase cauze penale pornite, cu o excepție, toate în ultima vreme (2020-2021), modul în care R. Moldova a pierdut de-a lungul anilor importante proprietăți în Ucraina, de la sanatorii la cariere de piatră, dar se pare chiar și un sediu de consulat, cel de la Odesa.

Luna trecută, chestiunea a devenit subiect de discuții în Consiliul Suprem de Securitate de la președinție, iar deputatul platformei DA, Alexandru Slusari, invitat cu un raport în acea reuniune a CSS, ne-a spus ulterior într-un interviu că pierderile s-ar explica prin delapidări, comise de și în folosul unor instituții, dar și a unui controversat deputat moldovean, Vladimir Andronache, transmite Știri.md.

Europa Liberă a întrebat instituțiile vizate de Alexandru Slusari dacă așa este și iată ce răspunsuri a primit:

Procuratura Generală ne-a spus într-un răspuns, pe care l-am primit la aproape o lună de la solicitare, că examinează în șase cauze penale - pornite la sfârșitul lui 2020, începutul anului 2021 - circumstanțele pierderii unei baze de odihnă din Odesa, a unui sanatoriu din Sergheevka și a altuia din Odesa, a unei cariere de piatră din Nikolaev, a unei cariere de nisip din Cernăuți, la fel o tentativă de deposedare a Republicii Moldova de sediul consulatului său din Odesa cu tot cu pământul aferent.

Cel din urmă caz a fost pe larg mediatizat la Chișinău după ce presa a aflat că, în 2019, guvernul de atunci, condus de Pavel Filip, ar fi încercat un schimb, în urma căruia acel consulat ar fi trebuit să fie mutat într-o clădire mai puțin valoroasă, iar cea în care se afla până atunci să fie înstrăinată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.