Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuratura solicită patru ani de închisoare pentru Arantxa Sanchez Vicario, într-un dosar de operaţiuni frauduloase cu scopul de a nu plăti o datorie

dosare

Arantxa Sanchez Vicario şi fostul ei soţ Josep Santacana au fost acuzaţi că au conceput un plan de ascundere a bunurilor, prin care să evite plata unei datorii către o bancă luxemburgheză şi cu "intenţia de îmbogăţire ilicită”. Din acest motiv, procurorii cer câte patru ani de închisoare pentru fosta jucătoare de tenis şi pentru fostul ei partener, informează presa spaniolă.

În rechizitoriu, Ministerul Public îi acuză pe cei doi de o infracţiune de ascundere de bunuri şi de utilizarea abuzivă a procedurii insolvenţei şi cer plata unei amenzi de 12 euro pe zi timp de 24 de luni, în total, aproximativ 8.300 de euro.

Procurorii au solicitat, de asemenea, ca Sanchez Vicario şi Santacana să plătească creditorului despăgubiri de 6,1 milioane de euro.

Citește și: IJ ar fi `lucrat pe SUB MÂNĂ` pentru ELIMINAREA procurorului din cazul COLECTIV...

Banca Luxemburgului a cerut în 2018 preşedintelui instanţei de instrucţie numărul 4 din Barcelona să dispună încarcerarea fostei jucătoare Arantxa Sanchez Vicario şi a fostului ei soţ Santacana, în cadrul plângerii în care solicită plata unei datorii de mai multe milioane de euro, susţinând că aceştia au fonduri suficiente pentru a o achita.

Fosta campioană de la Roland Garros, care acţiona "sub instrucţiunile" soţului ei, ar fi ascuns bunuri pentru a evita plata unei datorii din 2010 către Banca Luxemburgului, în valoare de mai multe de milioane de euro. După ani în care nu a avut succes în recuperarea datoriei, banca a dus cazul în instanţă.

Sanchez Vicario, acum în vârstă de 49 de ani, fostă numărul 1 mondial în anii 90, a câştigat patru turnee de grand slam la simplu în carieră, de trei ori French Open şi o dată US Open. Ea a fost de trei ori finalistă la simplu la Australian Open, de două ori la Wilmbledon şi a obţinut aproape 17 milioane de dolari din tenis.

În 2012, copilul minune al tenisului spaniol care a câştigat pentru prima dată Roland Garros la vârsta de 17 ani şi a obţinut, în total, 14 titluri de grand slam, şi-a publicat memoriile, dezvăluind că a suferit din cauza părinţilor care îi controlau fiecare aspect al vieţii ei.

La începutul anului 2018, Josep Santacana a intentat divorţul şi a cerut custodia celor doi copii. El a plecat din casa lor de la Miami, luând toate bunurile fostei sportive, inclusiv trofeele câştigate de-a lungul carierei.

Josep Santacana a cerut custodia totală a celor doi copii, Arantxa şi Leo, de 9 şi 7 ani atunci, invocând faptul că fosta sportivă nu are capacitatea mentală pentru a se ocupa de aceştia.

El s-a mutat cu noua sa parteneră, cu care avea o relaţie de câteva luni.

Arantxa Sanchez Vicario şi Josep Santacana formau un cuplu de 11 ani şi locuiau la Miami.

După ce a început relaţia cu Santacana, Aranxta a întrerupt orice legătură cu familia ei, aceasta apreciind că bărbatul vrea doar banii fostei sportive.

Sanchez Vicario şi-a trecut toată averea pe numele lui Santacana.

Arantxa Sanchez Vicario datora în urmă cu trei ani şi jumătate fiscului spaniol 1,7 milioane de euro şi avea o datorie de 7,5 milioane de euro la banca din Luxemburg, în urma unui împrumut făcut pentru a plăti alte datorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.