Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii au dat iama în polițiști! Trei oameni ai legii, arestați: Doi sunt șefi

turcia catuse

Trei poliţişti suceveni din mediul rural, dintre care doi sunt şefi de post, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi că au primit mită în mai multe rânduri de la şoferi pentru a nu-i sancţiona contravenţional.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Tribunalul Suceava a emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Florin Acrămiuc, şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei, Daniel Vîrvara, şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare, şi Costel Maftei, agent de poliţie în cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Citește și: Declarații halucinante ale judecătoarei care era amanta lui Cristi Borcea: Banii nu erau mită, erau pentru că ne…

Procurorii susţin că, în perioada august - decembrie 2015, şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei, Florin Avrămiuc, a primit (în cinci situaţii diferite) bunuri sau sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu cu privire la constatarea şi sancţionarea contravenţiilor sau constatarea unor infracţiuni. În toate cele cinci cazuri, poliţistul a constatat săvârşirea de contravenţii sau infracţiuni în cadrul unor controale în traficul rutier şi în niciuna dintre situaţii nu a întocmit niciun fel de acte, având în vedere foloasele necuvenite primite.

De asemenea, la data de 8 noiembrie 2015, Florin Avrămiuc şi şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare, Daniel Vîrvara, au oprit în trafic un autoturism şi, deşi au constatat că şoferul era minor, nu au întocmit acte de constatare a infracţiunilor săvârşite de acesta şi de către persoana care i-a încredinţat autovehiculul, primind suma de 200 lei.

Citește și: CUTREMURĂTOR Mesajul de dincolo de moarte al lui Corneliu Coposu pentru torționarul Alexandru Vișinescu

Totodată, la data de 18 decembrie 2015, şeful de post Florin Avrămiuc şi poliţistul Costel Maftei au depistat în trafic un TIR încărcat cu cherestea şi, deşi au constatat că şoferul nu deţinea documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, nu au întocmit acte de constatare şi sancţionare a contravenţiei. O altă persoană chemată la faţa locului de către proprietarul materialului lemnos a promis celor doi agenţi de poliţie în primă fază remiterea sumei de 1.000 euro, după care le-a dat 4.000 de lei.

Ancheta în acest caz a fost efectuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, informează agerpres.ro

Citește și: Viol în grup la Iași: Șase tineri, unul de 14 ani, au batjocorit o femeie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.