Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii care anchetează în Argentina cauza morţii lui Diego Maradona, au în atenție tratamentul primit de fostul sportiv în ultimele zile de viață

Maradona

Procurorii care anchetează în Argentina cauza morţii lui Diego Maradona au luat miercuri declaraţii de la trei persoane care au fost alături de fostul star al fotbalului argentinian în ultimele sale zile de viaţă, pentru a afla condiţiile tratamentului la domiciliu pe care acesta l-a urmat după ieşirea din spital, informează EFE, potrivit Agerpres.

"Dacă ar fi avut tratamentul adecvat, astăzi nu ar fi mort", a declarat presei Mario Baudry, avocatul lui 'Dieguito' Fernando, fiul lui Maradona din relaţia cu Veronica Ojeda, la ieşirea sa de la Parchet.

Justiţia argentiniană desfăşoară în prezent o investigaţie pentru presupusa neglijenţă în tratamentul medical al lui Maradona, care ar putea conduce la o acuzaţie de ucidere din culpă.

În acest caz sunt anchetaţi neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz şi două asistente medicale.

Sondaj INCENDIAR: Șoferii din România, EXASPERAȚI de ideea MODIFICĂRII plăților pentru reparații prin RCA

Diego Armando Maradona, în vârstă de 60 ani şi suferind de probleme legate de dependenţa de alcool, a fost internat într-o clinică din oraşul La Plata, pe 2 noiembrie 2020, din cauza anemiei şi a deshidratării, iar o zi mai târziu a fost transferat la un sanatoriu din oraşul Olivos, în regiunea Buenos Aires, unde a fost operat pentru un hematom subdural la cap.

Pe 11 noiembrie, el a fost externat din sanatoriu, însă sub supraveghere la domiciliu pentru continuarea tratamentului. În acest scop, el s-a mutat într-o casă dintr-un cartier privat de la periferia capitalei Argentinei, unde a încetat din viaţă pe 25 noiembrie, în urma unui stop cardiac.

Avocatul lui Cosachov, Vadim Mischanchuk, a respins ipoteza lui Mario Baudry. "Ceea ce susţinem de la bun început este că, în urma constatărilor studiului histopatologic după autopsie şi a cantităţii de patologie din diferite organe, această afirmaţie de astăzi nu are niciun sprijin probator", a explicat Mischanchuk.

"În acest stadiu al procesului, este imposibil din punct de vedere ştiinţific să susţinem afirmaţia că, dacă pacientul ar fi fost în altă parte, ar fi în viaţă astăzi", a mai spus Vadim Mischanchuk.

Procurorii au audiat miercuri mărturia bucătăresei lui Maradona, Romina Rodriguez, a însoţitorului terapeutic, Carlos Cotar, şi a psihopedagogului lui 'Dieguito" Fernando.

Potrivit unor înregistrări de pe telefonul mobil al lui Leopoldo Luqque, al căror conţinut a fost dezvăluit de presă, cei care locuiau cu Maradona i-ar fi furnizat aproape zilnic alcool şi marijuana, lucru care ar fi îngrijorat personalul medical care l-a asistat pe "El Pibe d'Oro".

Un raport criminalistic a arătat, însă, că nu existau alcool şi nici droguri ilegale în corpul vedetei, în momentul morţii sale, dar existau medicamente pentru tratarea sănătăţii sale fizice şi mentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.