Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii cer 3 ani de închisoare pentru un politician cunoscut: A fost ministru în Franța

artavinului.md
franta

Procurorii au cerut miercuri trei ani de închisoare cu executare pentru fostul ministru al Bugetului din Franţa, Jerome Cahuzac, acuzat de fraudă fiscală şi spălare de bani, preţul corect pentru "trădarea" de a fi "sacrificat toate principiile de dragul lăcomiei pentru câştiguri", informează miercuri AFP şi Reuters.

Procuroarea Eliane Houlette a cerut cerut de asemenea doi ani de închisoare cu executare pentru Patricia Cahuzac, care "şi-a depăşit" soţul în ceea ce priveşte evaziunea fiscală.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară s-a culcat cu un elev mai mic cu 7 ani / FOTO

Jerome Cahuzac, 64 de ani, este judecat din 5 septembrie la Paris. Critic vehement al fraudei fiscale atunci când s-a aflat la guvernare, el a fost obligat să recunoască în aprilie 2013, la puţin timp după demisia sa, existenţa unor conturi secrete în străinătate.

Anterior, acest fost pilon al executivului francez, a negat categoric, timp de mai multe luni, existenţa acestor conturi.

Citește și: Un miliardar italian și-a dat soția, fostă Miss Ucraina în 2013, dispărută: Ce a aflat după două luni / VIDEO

Procuroarea a mai cerut şi ca Jerome Cahuzac să aibă cinci ani interdicţie în a candida pentru funcţii oficiale.

Cazul Cahuzac, cel mai răsunător scandal politic din ultimii ani din Franţa, a dus la întărirea mijloacelor de luptă împotriva fraudei fiscale şi a regulilor de transparenţă impuse aleşilor.

Cahuzac, de profesie chirurg plastician, a fost numit ministrul pentru Buget după ce preşedintele socialist Francois Hollande a preluat puterea, în 2012, informează agerpres.ro.

Citește și: INCREDIBIL Concurenții de la Jocurile Paralimpice au obținut rezultate mai bune decât cei de la Olimpiadă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.