Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii de la Crimă Organizată şi Terorism, percheziţii în patru judeţe

diicot

Procurorii DIICOT efectuează, joi, 12 percheziţii pe raza judeţelor Gorj, Sibiu, Mehedinţi şi în municipiul Deva în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, aducând un prejudiciu de două milioane de lei.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi vor fi aduse 12 persoane în vederea audierii. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2010-2013, 11 suspecţi, având calitatea de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai unui număr de opt societăţi comerciale, s-au constituit într-un grup infracţional organizat urmărind eludarea obligaţiilor fiscale şi obţinerea unor sume de bani din activităţi ilicite, pe care le-au folosit în interes propriu sau pentru finanţarea activităţii societăţilor pe care le administrau. 

"Suspecţii, prin acţiuni circumscrise fiscale, au dispus înregistrarea în contabilitatea firmelor controlate a mai multor facturi fiscale emise pe baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, etc) în valoare totală de aproximativ 1.000.000 euro, pentru care au dedus ilegal TVA şi au diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operaţiuni fictive au prejudiciat bugetul general consolidat cu suma de 2.000.000 lei", se arată în comunicat. 

Procurorii susţin că, ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, au fost supuse operaţiunilor de spălare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de "rularea" acestor valori prin conturile bancare ale firmelor. 

Anchetatorii au reţinut că prin această metodă a fost disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei banilor cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscal. 

Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu sprijinul organelor de poliţie din IPJ Mehedinţi şi jandarmi din IJJ Mehedinţi, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.