Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional specializat în aducerea de droguri din Olanda, în urma a 30 de percheziţii

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Un grup infracţional ce importa droguri din Olanda şi le comercializa apoi în judeţul Satu Mare, inclusiv în zona liceelor, a fost destructurat, luni, de procurorii DIICOT.

"La data de 27 septembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Satu Mare au efectuat un număr de 30 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Satu Mare şi Bihor, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept", se arată, luni, într-un comunicat de presă al DIICOT.

Potrivit sursei citate, liderul grupării procura drogurile de pe teritoriul Olandei, prin intermediul unor firme de curierat, iar după ce le introducea în România, le comercializa prin intermediul unor dealeri pe raza judeţului Satu Mare, inclusiv in zona liceelor, cu sume cuprinse între 100 şi 200 de lei/gram.

"În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate şi indisponibilizate 873 de grame de substanţă pulverulentă de culoare maronie, 356 grame de substanţă cristalină de culoare albă (mefedronă), 16 grindere, 8 cântare de precizie, sumele de 17.800 ron şi 400 euro, două pistoale supuse autorizării, o armă cu aer comprimat deţinută ilegal, 115 alice, 24 macete şi două săbii. Pe parcursul investigaţiilor efectuate în cauză, organele de cercetare penală au efectuat şi capturi intermediare de peste un kilogram de mefedronă", se mai arată în comunicatul menţionat.

În urma acestei acţiuni, la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Satu Mare au fost conduse în vederea audierii un număr de 10 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu ajutorul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea, SCCO Maramureş şi SCCO Sălaj, al lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Satu Mare şi IPJ Bihor, al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca şi IJJ Satu Mare, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.