Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii din CSM o comit din nou: Suspect într-un dosar penal, şeful DNA Constanţa a mai primit un mandat

procurori csm

Secţia pentru procurori a CSM a decis în şedinţa de marţi, 27 august,  prelungirea delegării în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul DNA a procurorului Adrian Bodean, suspect în dosar instrumentat de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

"Prelungirea delegării în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului BODEAN ANDREI, procuror în cadrul acestei structuri de parchet, începând cu data de 01.10.2019, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni", se arată în minuta hotărârii Secţiei pentru procurori a CSM.

Şeful DNA Constanţa, Andrei Bodean, a declarat pe 10 iunie 2019, după ce a fost audiat două ore de procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, că acuzaţiile care i se aduc sunt abuz în serviciu şi represiune nedreaptă. Bodean a fost chemat de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru a fi audiat în calitate de suspect. Dosarul în care este vizat procurorul este deschis la sesizarea avocatului Sorin Calaigii, care îl acuză că ar fi falsificat probe în cauza prin care cel din urmă a fost trimis în judecată.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a intervinit brutal în activitatea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), la doar o zi după punerea sub urmărire penală a şefului DNA Constanţa. Procurorii din CSM au refuzat să mai acorde avizul anual pentru menţinerea în funcţie după vârsta de pensionare a procurorului de caz de la SIIJ, Zarafina Puiu. Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a decis  anularea hotărârii Secţiei pentru procurori a CSM.

Tot în şedinţa de marţi, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât prelungirea delegării în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Ploieşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului  Mariana Aurelia Dumitrache, de la Pachetul de pe lângă Tribunalul Buzău, începând cu data de 01.10.2019, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult 6 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.