Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii din Harghita continuă protestele împotriva OUG 7/2019 până pe 29 martie

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita şi unităţile subordonate îşi continuă protestul faţă de modificările legislative care privesc activitatea Ministerului Public şi îşi vor întrerupe activitatea judiciară şi de supraveghere a urmăririi penale zilnic, timp de două ore, până la sfârşitul acestei luni, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu polițele RCA

Decizia de continuare a protestului a fost luată marţi, cu unanimitate de voturi, în cadrul Adunării Generale a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita şi unităţilor din subordine.

Potrivit unui comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, Sorin Mihai Colceriu, procurorii au apreciat că "prin OUG nr. 12/2019 nu se elimină integral prevederile nocive şi neconstituţionale cuprinse în OUG nr.7/2019" şi şi-au exprimat îngrijorarea "în legătură cu modificarea succesivă a legilor justiţiei prin emiterea unor ordonanţe de urgenţă, într-un timp scurt, de natură a bulversa activitatea magistraţilor".

Drept urmare, în cadrul Adunării Generale s-a hotărât cu, unanimitate de voturi, "suspendarea activităţii judiciare şi de supraveghere a urmăririi penale de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa, cu excepţia cauzelor care prezintă urgenţă, precum şi suspendarea activităţilor de audienţă cu publicul desfăşurate de către procurorii din cadrul acestor unităţi, în perioada 13-29 martie inclusiv, pe timp de 2 ore în intervalul orar 8,00-10,00".

Procurorii harghiteni au început protestele în data de 26 februarie, când s-a luat decizia suspendării activităţii judiciare, cu excepţia cauzelor urgente, până pe 1 martie. De asemenea, în 27 februarie, aceştia au participat la un protest în faţa Palatului de Justiţie din municipiul Miercurea Ciuc, la care s-au alăturat şi judecători de la Judecătoria Miercurea Ciuc şi de la Tribunalul Harghita.

Pe 4 martie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita şi din unităţile subordonate au decis să îşi continue protestul, prin întreruperea activităţii judiciare, timp de două ore, până pe 8 martie, iar marţi protestul a fost prelungit până la sfârşitul lunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.