Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DNA au intrat pe fir: anchetează cel mai amplu proiect de lărgire a plajelor din România

Sigla DNA

Procurorii DNA Constanța au deschis un dosar penal in rem pentru a verifica modul în care Ministerul Culturii a aprobat descărcarea arheologică pentru lărgirea plajelor, în etapa a doua a proiectului, de peste 750 milioane de euro.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Ancheta DNA la Marea Neagră vizează modul în care Ministerul Culturii a aprobat descărcarea arheologică pentru lărgirea plajelor. Se pare că mai multe monede antice ar fi fost găsite în nisipul proaspăt excavat din largul mării

DNA Constanța a deschis un dosar penal in rem.

Proiectul are mai multe probleme și riscă să fie stopat definitiv

Proiectul de înnisipare din zona Mamaia ar putea fi stopat întrucât accesul navei care extrăgea nisip a fost interzis, iar acest lucru va pune în pericol cel mai mare proiect de infrastructură derulat de România pe litoralul românesc, a postat, pe Facebook, Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), potrivit Agerpres.

Lucrările derulate în această zonă au ajuns la jumătate, sectorul Mamaia-Năvodari fiind înnisipat pe o lungime de peste 3.000 de metri liniari.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’

"Lucrările de înnisipare din zona Mamaia sunt îngreunate. Într-un interval de timp scurt, există riscul ca cel mai mare proiect de infrastructură derulat de România pe litoralul românesc să fie stopat. În aceste condiţii, termenul de finalizare a lucrărilor de înnisipare pentru staţiunea Mamaia poate fi amânat. Acest lucru ar atrage costuri suplimentare pe care antreprenorul l-ar putea revendica către Apele Romane Dobrogea-Litoral, precum şi sancţiuni din partea UE", se arată în postarea instituţiei.

În plus, cei 129 de operatori de plajă pot fi şi ei afectaţi de întârzierea termenelor de implementare a proiectului.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

Reprezentanţii Apele Române susţin că, în urmă cu două zile, accesul navei care extrăgea nisip în zona Mamaia a fost interzis, interdicţia fiind transmisă prin sistemul radio-naval de către Căpitania Zonală Constanţa. "Zona restricţionată se suprapune peste perimetrele de exploatare din cadrul proiectului "Reducerea Eroziunii Costiere faza II (2014-2020) - Lot 2 - Mamaia". Lucrările derulate în această zonă au ajuns la jumătate, sectorul Mamaia-Năvodari fiind înnisipat pe o lungime de peste 3.000 de metri liniari", se menţionează în postarea celor de la Apele Române.

Cu ajutorul unui proiect de reducere a eroziunii costiere, în valoare de 800 de milioane de euro, mii de tone de nisip vor fi aduse din largul Mării Negre şi reaşezate pe sectoarele afectate în prezent de eroziune, astfel încât lăţimea acestora să crească până la 100 de metri. Proiectul vizează 11 sectoare de plajă din România.

Lucrările de înnisipare au început în Năvodari şi Mamaia, urmând să continue în staţiunea Eforie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.