Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DNA iau cu asalt evazioniştii. Trei afacerişti, trimişi în judecată pentru un prejudiciu FABULOS

sigla dna

Procurorii anticorupţie au trimis în judecată trei oameni de afaceri, dar şi firmele administrate de aceştia, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 11 milioane de lei.

Citeşte şi: Replică FĂRĂ PRECEDENT a managerului demis de Bodog: 'Nu mă las TERFELITĂ cum vrea ministrul...'

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, Horia Cristian Mitacu şi Marian Anghel, la data faptelor administratori ai SC Util Telecom SRL, au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, iar Teodor Dobre, administrator la alte societăţi comerciale, a fost deferit justiţiei în stare de libertate pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. 

"În perioada ianuarie-decembrie 2011, inculpaţii Mitacu Horia Cristian şi Anghel Marian, în calitate de administratori ai SC Util Telecom SRL, au înregistrat în contabilitatea firmei pe care o reprezentau operaţiuni fictive de achiziţie materiale de construcţii de la celelalte patru societăţi (...), pe care le-au interpus în relaţiile cu furnizorii intracomunitari. În demersul lor infracţional, cei doi inculpaţi au beneficiat de ajutorul inculpatului Dobre Teodor, care în calitate de administrator al SC Uranus Technology Invest SRL şi al SC Trigano Impex SRL, le-a furnizat documente justificative, jucând rolul de verigă lipsă în frauda de tip 'carusel' concepută de primii doi", se precizează în comunicat.

Citeşte şi: Radu Tudor, critici DURE la proiectul Ministerului de Finanţe: 'PSD pledează pentru cătuşe, deşi pretinde că luptă împotriva abuzurilor'

Procurorii mai susţin că Teodor Dobre a participat efectiv la circuitele financiare create, pentru a da o aparenţă de legalitate tranzacţiilor comerciale fictive înregistrate. Astfel, el a retras sume de bani în numerar din conturile societăţilor pe care le administra, la solicitarea lui Mitacu, sume pe care, ulterior, le-a predat acestuia din urmă. 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 11.029.884 de lei. 

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurăto asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Citeşte şi: Şefa CSM, mesaj TRANŞANT către Parlament: 'Independenţa magistratului nu este un privilegiu...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.