Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DNA mai sparg un puroi: metodă 'ingenioasă' de a truca licitații pe bani grei

dna

Procurorii DNA fac pași mari în depistarea metodelor de sifonare a banilor publici. De data aceasta a venit vremea licitațiilor trucate, dar trucate atât de prost încât atrag atenția procurorilor imediat. Un exemplu în acest sens putem descoperi la Ploiești, acolo unde procurorii DNA au dat asaltul în Primărie.

După ce l-au anihilat pe primarul Iulian Bădescu, acum ies la iveală și șmecheriile pe care acesta le făcea. Se pare că una dintre firmele favorite ale primarului aparține unor apropiați ai senatorului PSD Augustin Mitu, iar metoda de trucare a licitațiilor poate servi ca model pentru procurorii DNA.

Detaliul descoperit de procurori scoate la iveală faptul că cele trei oferte par trase la indigo, doar antetul cu numele firmei fiind modificat. Aveţi în continuare cele trei oferte pentru a le analiza şi dumneavoastră.

 

IMG_1695.JPG

 

IMG_1696.JPG

 

IMG_1697.JPG

Mai mult, potrivit unor surse judiciare, s-a descoperit faptul că firma Amit şi Kandle sunt administrate de aceeaşi persoană, şi anume Cracea Adrian Cosmin. În documente, domnul Cracea apare ca fiind directorul firmei Kandle şi administratorul firmei Amit. Colac peste pupăză, Cracea este şi finul lui Mitu.

 

buna.png

 

Aşadar, toate aceste detalii nu ne demonstrează altceva decât că aceste licitaţii au fost aranjate astfel încât firma senatorului să câştige contractul. Şi nu este singura licitaţie câştigată de prietenul lui Bădescu, informează presa locală.

Firma lui Mitu a fost abonată mult timp la bani publici. În luna februarie 2014, la numai două luni de la înfiinţare, Amit Creative Production a încheiat un contract cu Serviciul Public de Finanţe Locale Ploieşti, în valoare 47.193 lei, fără TVA. Obiectul contractului l-a reprezentat tipărirea a 152.238 de înştiinţări de plată a impozitelor trimise în cutiile poştale ale ploieştenilor, la pachet cu o scrisoare a primarului Bădescu.

Tot în 2014, Mitu a obtinut 14.756 lei pentru realizarea si amplasarea unui banner pe sediul Politiei Locale din Bulevardul Independenţei.

Desigur, aceasta nu este singura afacere derulata de senatorul PSD cu Politia Locala. Senatorul Mitu a castigat un contract in valoare de 16.000 lei pentru inscripţionarea a 17 autospeciale ale institutiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.