Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii l-au ÎNCOLȚIT pe chirurgul vedetelor și nu mai are scăpare: Au apărut noi ACUZAȚII

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam Matteo Politi

Procurorii au pus în mișcare acțiunea penală față de falsul chirurg italian, Matteo Politi,, el fiind acuzat de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei. Potrivit reprezentanților parchetului, italianul a practicat chirurgia în 2 cabinete, în perioada iulie-decembrie 2018.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un cetățean italian pentru săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, înșelăciune în formă simplă și a unei infracțiuni de exercitare fără drept a unei profesii sau activități. În cuprinsul ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale s-a reținut că în perioada iulie-decembrie 2018, cetățeanul italian a efectuat activități specifice profesiei de medic plastician, în cadrul a două policlinici din București, fără a avea drept de practică pe teritoriul țării și fără a avea documente care să ateste specializarea sa”, a declarat Călin Radu Bogdan, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Citește și: Opoziția aruncă bomba! În brațele cui va arunca țara Liviu Dragnea

Potrivit acestuia, în aceeași perioadă menționată, cetățeanul italian, Matteo Politi, a indus în eroare mai multe persoane cu privire la calitatea sa de medic chirurg plastician, folosind un nume fals și „exercitând acte medicale asupra acestora obținând un folos patrimonial injust care a constat în contravaloarea achitată pentru actele medicale”.

La ora transmiterii știrii, italianul este audiat de către procurori, care vor aprecia, ulterior, măsura preventivă în cazul acesta.

Citește și: Veste uriașă pentru români! Dispare o taxă plătită de sute de mii de oameni

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară. Potrivit unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, a fost depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

Bărbatul s-a prezentat în jurul orei 6.00 dimineața, la Frontierei Curtici feroviară, pentru a ieşi din România, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta.

Citește și: Document. Dovada care răstoarnă spusele lui Liviu Dragnea

Este vorba de Matteo Politi, în vârstă de 38 de ani, acesta legitimându-se la frontieră cu un paşaport italian.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a mințit timp de mai mulţi ani că e medic și a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Citește și: Propunere-surpriză a Gabrielei Firea! Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce îi cere liderului PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.