Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii militari continuă cercetările în vederea identificării victimelor de la Periprava; cadavrele, trimise la IML

IICCMER
morminte periprava

Procurorii militari continuă cercetările în vederea identificării victimelor de la Periprava, cadavrele descoperite fiind ridicate şi trimise la Institutul de Medicină Legală (IML) în vederea realizării expertizelor de specialitate. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) remis, miercuri, AGERPRES, în continuarea cercetărilor efectuate în dosarul complex al "procesului comunismului în România', procurorul şef al Secţiei parchetelor militare, generalul de brigadă magistrat Gheorghe Cosneanu, şi procurorul de caz, colonel magistrat Octavian Toma, au participat, în cursul lunii iulie, la activitatea de căutare, descoperire şi recuperare a rămăşiţelor pământeşti ale deţinuţilor politici decedaţi în fosta colonie penitenciară de la Periprava. 

"Procurorii militari continuă cercetările în vederea identificării victimelor, sens în care cadavrele descoperite au fost ridicate şi trimise la Institutul de Medicină Legală în vederea realizării expertizelor de specialitate. Activitatea s-a desfăşurat în colaborare cu experţii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER)", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.